بازار فارکس نسبت به اخبار تغییرات، رخدادها و شاخصهای اقتصادی بسیار حساس است. سیاستهای پولی، تولید ناخالص داخلی و چندین عامل دیگر میتوانند بر ارزش ارزها تأثیر بگذارند. در این مقاله، 5 خبر اقتصادی خطرناک که میتواند بازار فارکس را زیر و رو کند و شما را از بازار بیرون کند را مورد بحث قرار میدهیم. اطلاع از این اخبار اقتصادی و چگونگی تأثیر آنها بر بازار فارکس از شکست شما در این بازار و زیانهای جدی جلوگیری خواهد کرد.
1) اخبار جلسات بانک مرکزی
مهمترین اخبار تأثیرگذار بر بازار فارکس، جلسات بانک مرکزی و تصمیمات دربارهی نرخ بهره است. معمولاً در فواصل ماهانه، بانکهای مرکزی در سراسر جهان برای تعیین نرخهای بهره و بحث در مورد برنامههای سیاستی آینده گرد هم میآیند. اینکه آیا آنها نرخها را افزایش میدهند، نرخها را بدون تغییر میگذارند یا نرخها را پایین میآورند، همه به عملکرد اقتصادی آنها بستگی دارد.
تصمیمی که یک بانک مرکزی، مانند فدرال رزرو در نشست ماهانه FOMC خود، برای انجام سیاستهای پولی اتخاذ میکند، تأثیر زیادی بر بازار فارکس دارد. در این مثال، افزایش نرخها احتمالاً برای USD صعودی خواهد بود، در حالی که کاهش نرخ احتمالاً نزولی خواهد بود.
مهمترین بخش جلسه بانک مرکزی در مورد سیاست نرخ بهره، بیانیه همراه است که در کنار هر تصمیم اتخاذ شده قرار میگیرد. معاملهگران فارکس به تجزیهوتحلیل کوچکترین تغییر در عبارات این بیانیهها میپردازند و میتوانند به سرعت بازارها را تحتتأثیر قرار دهند.
2) دادههای بیکاری
گزارش بیکاری دادههای مهمی را در مورد تعداد افرادی که فعالانه بهدنبال شغل هستند اما درحالحاضر شغلی ندارند، ارائه میدهد. نرخ بیکاری پایینتر، بهطورکلی برای اقتصاد مثبت تلقی میشود. دادههای بیکاری به اشکال مختلف در اقتصادهای مختلف منتشر میشود، اما بدون شک، بیشترین تأثیر را اخبار بیکاری ایالات متحده بر بازار فارکس برجای میگذارد.
این تأثیر به این دلیل است که دادههای بیکاری برای فدرال رزرو هنگام تنظیم سیاست نرخ بهره مهم است. اگر بیکاری بالا باشد، فدرال رزرو به احتمال زیاد نرخها را بهمنظور تحریک استخدام کاهش میدهد.
درحالیکه جفتارزهای اصلی فارکس بیشترین نوسانات را در رابطه با انتشار این اخبار تجربه میکنند، همهی جفتارزهای نقدشونده بهطورمشابه نوسان قیمت را تجربه خواهند کرد. این اتفاق به این دلیل رخ میدهد که بازارهای جهانی به هم مرتبط هستند. بنابراین، وقتی اقتصاد ایالات متحده کند میشود، اقتصاد بقیه جهان نیز اغلب تحتتأثیر قرار میگیرد.
بیشتر بخوانید: نرخ بیکاری
3) شاخص قیمت مصرف کننده (CPI)
شاخص قیمت مصرف کننده (CPI)، تغییر در قیمت یک سبد کالا و خدمات است. به بیان ساده، CPI تورم را اندازهگیری میکند. این یکی از اخبار با بیشترین میزان تأثیرگذاری است، زیرا وظیفه اصلی بانک مرکزی کنترل تورم است.
ممکن است کنجکاو باشید بدانید در یک سبد کالا و خدمات چه چیزی وجود دارد؟ این سبد شامل مجموعه ثابتی از محصولات و خدمات بر اساس عادات متوسط مصرفکنندگان است که اداره آمار کار جمعآوری کرده است.
وقتی قیمت کالاها و خدمات بالا میرود، به آن تورم میگویند. ازآنجاییکه بانکهای مرکزی مانند فدرال رزرو از عدد CPI برای ردیابی تورم استفاده میکنند، رابطه مستقیمی بین CPI و سیاست نرخ بهره وجود دارد. هنگامی که تورم بالا وجود دارد، فدرال رزرو نرخها را افزایش میدهد. هنگامی که تورم پایین وجود دارد، فدرال رزرو به احتمال زیاد برای تحریک رشد، نرخ بهره را کاهش میدهد.
از سوی دیگر، تورم قدرت خرید یک ارز را از بین میبرد و منجربه کاهش ارزش پول میشود. زمانی که یک کشور نرخ تورم بالاتری را در مقایسه با شرکای تجاری خود تجربه میکند، کالاها و خدمات آن نسبتاً گرانتر میشوند و صادرات آن کمتر رقابتی میشود. این امر میتواند منجر به کاهش تقاضا برای ارز و کاهش ارزش آن در بازار فارکس شود.
4) تولید ناخالص داخلی (GDP)
تولید ناخالص داخلی (GDP) یک کشور، تغییر سالانه در ارزش تعدیل شده براساس تورم همه کالاها و خدمات تولید شده در اقتصاد را نشان میدهد.
تولید ناخالص داخلی، معیار اصلی قدرت کلی اقتصادی یک کشور است. مهمترین نسخه این اخبار، مربوط به تولید ناخالص داخلی ایالاتمتحده است. زمان انتشار این خبر، هر سه ماه یکبار است.
میزان تولید ناخالص داخلی ایالاتمتحده توسط دفتر تحلیل اقتصادی، بهصورت سهماهه منتشر میشود. از آنجایی که تولید ناخالص داخلی در فواصل زمانی گسترده منتشر میشود، این دفتر همچنین ارقام اولیه را در پایان هر ماه منتشر میکند.
اگر تولید ناخالص داخلی روند افزایشی داشته باشد، نشانه خوبی است که اقتصاد در حال رشد است و نرخهای بهره ممکن است افزایش یابند.
برعکس این موضوع را میتوان درمورد یک عدد تولید ناخالص داخلی در حال کاهش گفت. تولید ناخالص داخلی درحال کاهش، نشاندهنده رکود اقتصادی و کاهش احتمالی نرخ بهره است.
بیشتر بخوانید: تاثیر GDP بر دلار
5) اخبار مهم برنامهریزی نشده
گاهیاوقات ماهیت غیرقابل پیشبینی جامعهای که در آن زندگی میکنیم، باعث اتفاقاتی میشود که بازارها را به حرکت درمیآورد.
این بخش شامل انتشار سایر اخبار تأثیرگذار بر فارکس است که ممکن است در تقویم اقتصادی خود نیابید. مثالهای مهم از این اخبار، شامل سخنرانیهای سیاسی، سخنرانیهای رئیس بانک مرکزی و حملات تروریستی است.
بهعنوانمثال ممکن است رئیسجمهور ایالات متحده در یک گردهمایی مبارزات انتخاباتی برای اعلام یک بسته محرک اقتصادی سخنرانی کند. این اتفاق این پتانسیل را دارد که قیمت دلار آمریکا را افزایش دهد، زیرا سیاستهای مالی بر تقاضا تأثیر میگذارد.
یکیدیگر از نمونههای جدیتر، یک حمله تروریستی است. اگر بمبی در یک ایستگاه مترو شلوغ منفجر شود، وحشت به زودی به بازارها سرایت میکند، زیرا معاملهگران به احتمال کاهش رشد اقتصادی فکر میکنند.
مطلع ماندن از رویدادهای اقتصادی میتواند به معاملهگران کمک کند تا استراتژیهای معاملاتی موثری را توسعه دهند و ریسک خود را مدیریت کنند، چراکه انتشار دادهها و اعلامیهها باعث نوسانات در بازارهای فارکس میشوند. توجه به این نکته ضروری است که اهمیت این رویدادهای اقتصادی بسته به شرایط بازار و روندهای اقتصادی درحال تحول میتواند درطول زمان تغییر کند. علاوهبر این رویدادهای خبری جزئی، ممکن است تنها درصورتی باعث واکنش بازار شوند که دادهها به میزان زیادی از انتظارات بازار منحرف شوند. معاملهگران باید از آخرین اخبار بازار مطلع شوند تا فرصتهای معاملاتی بالقوه را شناسایی کرده و استراتژیهای معاملاتی خود را بر این اساس تنظیم کنند.
معاملهگران علاوهبر نظارت بر رویدادهای اقتصادی، میتوانند از تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی نیز برای تصمیمگیریهای تجاری آگاهانه استفاده کنند. تحلیل تکنیکال شامل مطالعه عملکرد قیمت و استفاده از اندیکاتورهای مختلف برای شناسایی الگوها و روندها در بازار است. ازسویدیگر، تحلیل بنیادی بر تحلیل شاخصهای اقتصادی، اخبار و سیاستهای بانک مرکزی برای ارزیابی ارزش ذاتی یک ارز متمرکز است.
بیشتر بخوانید: تاثیر اخبار در بازار فارکس
اپوفایننس بهعنوان یکی از بهترین بروکرهای فارکس، با داشتن رگوله ASIC و مجوزهای بیمه، امنیت و اطمینان معاملات را برای مشتریان خود تضمین میکند. این بروکر آنشور با ارائه خدمات پیشرفته و پلتفرمهای متنوع معاملاتی، توانسته است رضایت مشتریان را در سطح جهانی به دست آورد و به انتخابی محبوب و قابل اعتماد برای معاملهگران فارکس تبدیل شود.
منظور از رویداد اقتصادی چیست؟
رویدادهای اقتصادی، انتشار عمومی اطلاعاتی هستند که پتانسیل تأثیرگذاری بر قیمتهای بازار را دارند. اعلانهای خبری عمده میتوانند تأثیرات گستردهای بر کل بازار، از جمله سهام، ارز، کالاها و نرخهای بهره داشته باشند؛ حتی اگر اخبار اقتصادی در بلندمدت تأثیر کمی داشته باشد، انتشار دادهها اغلب میتواند باعث نوسانات کوتاهمدت شود که معاملهگران بهدنبال بهرهبرداری از آنها هستند.
چرا تأثیرگذارترین اخبار بر بازار فارکس، مربوط به ایالات متحده آمریکاست؟
درحالیکه بازارهای جهانی فارکس به هم مرتبط هستند، اقتصاد ایالات متحده همچنان بزرگترین اقتصاد است و درنتیجه، تأثیرگذارترین رویدادهای اقتصادی را دارد.
شاخصهای اقتصادی چگونه بر بازار فارکس تأثیر می گذارند؟
شاخصهای اقتصادی میتوانند بهطور قابلتوجهی بر بازار فارکس و بر درک سرمایهگذاران از قدرت و ثبات اقتصادی یک کشور تأثیر بگذارند. شاخصهای مثبت، مانند رشد قوی تولید ناخالص داخلی یا نرخهای پایین بیکاری، اغلب منجر به افزایش تقاضا برای ارز یک کشور میشود. درنتیجه، ارزش آن ارز در بازار فارکس افزایش مییابد.