هفتهای مهم برای بازارهای مالی در پیش است، زیرا فدرال رزرو، بانک مرکزی انگلستان و بانک مرکزی ژاپن همگی جلسات سیاستگذاری خود را برگزار خواهند کرد. همچنین گزارش اشتغال ماهانه ایالات متحده در روز جمعه و نتایج سودآوری شرکتهای بزرگ فناوری، دیگر رویدادهای مهم این هفته هستند. در ادامه نگاهی به مهمترین رویدادهای بازار در هفته پیش رو خواهیم داشت.
تصمیم فدرال رزرو (چهارشنبه)
این هفته، فدرال رزرو (فدرال رزرو) در کانون توجه قرار دارد. جلسه سیاستگذاری آنها روز چهارشنبه به پایان میرسد و سرمایهگذاران با اشتیاق منتظر اعلامیه جروم پاول، رئیس فدرال رزرو هستند. با نشانههایی از کاهش تورم و افزایش نرخ بیکاری، بازارها بهطور جدی کاهش نرخ بهره را در سپتامبر پیشبینی میکنند. بیانیه این هفته فدرال رزرو برای هرگونه نشانهای در مورد موضع آنها در مورد تعدیلات آتی نرخ بهره مورد بررسی قرار خواهد گرفت. هدف فعلی آنها، محدوده ۵.۲۵% تا ۵.۵۰% از جولای ۲۰۲۳ بوده است.
گزارش دستمزدهای غیرکشاورزی ایالات متحده (جمعه)
در روز جمعه، گزارشی قابل انتظار از دستمزدهای غیرکشاورزی منتشر میشود که ایجاد شغل در اقتصاد ایالات متحده بهجز بخش کشاورزی را بررسی میکند. اقتصاددانان پیشبینی میکنند در ماه جولای حدود ۱۷۷ هزار شغل جدید ایجاد شود که این میزان نسبت به ۲۰۶ هزار شغل ایجاد شده در ماه قبل کاهش یافته است. نرخ بیکاری که در سه ماه گذشته بهتدریج افزایش یافته است، انتظار میرود در سطح ۴.۱ درصد ثابت بماند. این گزارش با دقت بسیاری مورد بررسی قرار خواهد گرفت، زیرا سرمایهگذاران از آن برای ارزیابی وضعیت بازار کار و تأثیر احتمالی آن بر تصمیمات سیاست پولی فدرال رزرو استفاده میکنند.
فصل سوددهی شرکتهای بزرگ فناوری ادامه دارد (در طول هفته)
با انتشار گزارشهای سود از سوی بازیگران اصلی، بخش فناوری همچنان زیر ذرهبین قرار دارد. هرگونه ناامیدی میتواند بازارهایی را که در حال حاضر بهدلیل نگرانی در مورد ارزشهای سهام فناوری دچار اضطراب هستند، بیشتر ملتهب کند. مایکروسافت (NASDAQ: MSFT) روز سهشنبه نتایج خود را گزارش میکند. بهدنبال آن متا، شرکت مادر فیسبوک (NASDAQ: META) در روز چهارشنبه و اپل (NASDAQ: AAPL) و آمازون (NASDAQ: AMZN) در روز پنجشنبه، سرمایهگذاران با تمرکز شدید بر این گزارشها امیدوارند از تکرار فروش گسترده وحشتناک اوایل هفته که در آن S&P 500 و Nasdaq بدترین روز خود را از اواخر سال ۲۰۲۲ تجربه کردند، اجتناب کنند.
عملکردهای فوقالعاده سهامهای فناوری در گذشته ممکن است معیاری غیرمنطقی برای درآمد فعلی آنها تعیین کرده باشد و در صورت عدم برآوردن انتظارات، منجر به واکنشهای منفی شود. سرمایهگذاران بهویژه به نحوه مدیریت هزینههای رو به افزایش این شرکتها و تأثیر بالقوه آن بر سودآوری آنها علاقهمند خواهند بود.
نشست بانک مرکزی انگلستان (پنجشنبه)
بانک مرکزی انگلستان (BoE) نیز روز پنجشنبه جلسه سیاستگذاری خود را برگزار میکند که لایه دیگری از عدم قطعیت را به چشمانداز مالی تزریق میکند. سرمایهگذاران در مورد اینکه آیا بانک مرکزی انگلستان اولین کاهش نرخ بهره را از سال ۲۰۲۰ ارائه خواهد کرد، اختلاف نظر دارند.
سکوت مقامات کلیدی بانک مرکزی بهدلیل انتخابات عمومی اخیر بریتانیا، پیشبینیها را حتی چالشبرانگیزتر میکند. سوال کلیدی این است که آیا افزایش اخیر تورم در بخش خدمات برای بازداشتن بانک مرکزی انگلستان از کاهش نرخها از بالاترین سطح ۱۶ ساله خود، یعنی ۵.۲۵% کافی است یا خیر. ماه گذشته، کمیته سیاست پولی بانک مرکزی انگلستان (MPC) با اکثریت آراء برای ثابت نگه داشتن نرخها رای داد. برخی اعضا حتی خواستار کاهش نرخ شدند. نشست این هفته ممکن است تصمیم «متعادلی» مشابه را نشان دهد که سرمایهگذاران را مضطرب نگه میدارد.
تصمیم بانک مرکزی ژاپن (چهارشنبه)
بانک مرکزی ژاپن (BOJ) نیز جلسه تعیین سیاست خود را روز چهارشنبه به پایان میرساند و گمانهزنیها در مورد احتمال افزایش نرخ بهره پس از اشارات سیاستمداران برجسته، از جمله نخستوزیر مبنی بر نیاز به عادیسازی سیاست در کوتاهمدت در حال افزایش است. تأثیر ضعف ین بر هزینههای خانوار و کسبوکار، نرخ ارز را به موضوع اصلی کنوانسیون رهبری حزب لیبرال دموکرات حاکم در ماه سپتامبر تبدیل کرده است.
با وجود بازگشت چشمگیر ین به میزان ۱۰ ین در برابر دلار از پایینترین سطح سه دهه گذشته در ابتدای ماه، برخی همچنان افزایش نرخ بهره در ماه جولای را پیشبینی میکنند. آنها استدلال میکنند که BOJ میتواند با افزایش نرخ بهره در شرایط تقویت ین، بیشترین بهره را ببرد. دیگران نگران هستند اقتصاد شکننده و احساسات ضعیف مصرفکننده نتوانند هزینههای بالاتر استقراض را تحمل کنند و کند شدن رشد ایالات متحده نیز تأثیر منفی بر آن داشته باشد.
تأثیر رویدادهای هفته بر بازارها
رویدادهای این هفته تأثیر قابلتوجهی بر بازارهای مالی خواهد داشت. تصمیمات بانکهای مرکزی، بهویژه فدرال رزرو، میتواند جهت حرکت نرخ بهره و به تبع آن، ارزش ارزها و همچنین قیمت داراییها را تعیین کند. گزارش اشتغال ایالات متحده نیز بر نگرانیهای تورمی و انتظارات از سیاست پولی تأثیر خواهد گذاشت.
نتایج سود شرکتهای بزرگ فناوری، میتواند بر شاخصهای سهام و احساسات سرمایهگذاران تأثیر بگذارد. هرگونه ناامیدی در نتایج میتواند به فروش گسترده در بازار منجر شود و بر سایر بخشها نیز تأثیر بگذارد.