دلار کانادا (CAD) با نماد اختصاری CAD، واحد پول رسمی کشور کانادا است. این ارز پس از دلار آمریکا و یورو، سومین ارز ذخیره در جهان به شمار می‌رود و از جایگاه ویژه‌ای در معاملات بین‌المللی برخوردار است.

در هفته‌های گذشته، بازارهای مالی شاهد تحولات چشمگیری بوده‌اند که به‌ویژه در جفت‌ارز USD/CAD بازتاب یافته است. این جفت‌ارز، که نمایانگر نرخ تبادل دلار آمریکا به دلار کانادا است، تحت‌تاثیر انتشار داده‌های اقتصادی مهم از هر دو کشور قرار گرفته است. داده‌های تولید ناخالص داخلی (GDP) کانادا و شاخص قیمت مخارج مصرف شخصی (PCE) ایالات متحده، به‌عنوان معیارهای کلیدی سلامت اقتصادی، نقش مهمی در ارزیابی و تغییرات ارزش این جفت‌ارز داشته‌اند. در این مقاله، به بررسی دقیق‌تر این داده‌ها و تأثیرات آن‌ها بر بازارهای مالی، به‌ویژه جفت‌ارز USD/CAD خواهیم پرداخت. همچنین، نگاهی به واکنش‌های تحلیلگران و استراتژیست‌های بازار نسبت به این داده‌ها و پیش‌بینی‌های آینده خواهیم داشت.

جفت‌ارز دلار آمریکا به دلار کانادا (USD/CAD) بعد از انتشار اطلاعات مهم اقتصادی کانادا و تورم آمریکا، همچنان بدون تغییر و حول و حوش ۱.۳۷۰۰ باقی ماند.

تولید ناخالص داخلی (GDP) یکی از مهم‌ترین شاخص‌های اقتصادی است که تغییرات آن می‌تواند تصویر دقیقی از وضعیت اقتصادی یک کشور ارائه دهد. در ماه آوریل 2024، اقتصاد کانادا شاهد رشد 0.3 درصدی در تولید ناخالص داخلی بود. این رشد نشان‌دهنده بازگشت برخی از صنایع به فعالیت‌های معمول خود پس از کاهش در ماه‌های گذشته است.

اخبار مهم اقتصادی:

  • رشد اقتصادی کانادا: آمار تولید ناخالص داخلی (GDP) کانادا برای ماه آوریل که عدد 0.3 درصد را نشان داد، باعث تقویت دلار کانادا (CAD) شد.
  • کاهش تورم آمریکا: آمار تورم آمریکا بر اساس شاخص قیمت مصرف شخصی (PCE) که معیار مورد علاقه فدرال رزرو است، کاهش تورم در ماه می‌ را تایید کرد. این موضوع باعث تضعیف دلار آمریکا (USD) شد.

جفت‌ارز دلار آمریکا به دلار کانادا (USD/CAD) بعد از انتشار آمارهای مهم اقتصادی کانادا و تورم آمریکا بدون تغییر و حول و حوش 1.3700 باقی ماند. هر دو آمار برای بازار ارز مهم بودند، اما جفت‌ارز تغییرات زیادی نداشت.

انتشار آمار تولید ناخالص داخلی (GDP) کانادا برای ماه آوریل که در ساعت ۱۲:۳۰ به وقت گرینویچ منتشر شد، باعث تقویت دلار کانادا (CAD) و سرعت گرفتن روند نزولی جفت‌ارز USD/CAD گردید. بر اساس داده‌های اداره آمار کانادا (Statistics Canada)، تولید ناخالص داخلی این کشور در ماه آوریل ۰.۳ درصد رشد کرد که مطابق با انتظارات تحلیلگران بود. این رقم در ماه مارس هیچ افزایشی نشان نداده بود. همچنین، برآورد اولیه برای تولید ناخالص داخلی ماه می ‌نیز منتشر شد که حاکی از افزایش ۰.۱ درصدی است.

بازارها رشد ۰.۳ درصدی ماه آوریل را به‌عنوان نشانه‌ای مثبت برای اقتصاد کانادا در نظر گرفتند. با این‌حال، به احتمال زیاد این موضوع باعث تغییر انتظار گسترده برای کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی کانادا (BoC) در ماه جولای نخواهد شد. کاهش نرخ بهره معمولا باعث کاهش ارزش ارز می‌شود، زیرا موجب کاهش ورود سرمایه‌های خارجی می‌گردد.

استفن براون، معاون ارشد اقتصاددان آمریکای شمالی در موسسه Capital Economics، در این باره گفت: «افزایش قابل توجه تولید ناخالص داخلی در ماه آوریل و برآورد اولیه‌ی افزایش اندک در ماه می، نشان می‌دهد عملکرد اقتصاد کانادا در این سه ماه بهتر از انتظار بانک مرکزی این کشور بوده است؛ اما این بهبود به اندازه‌ای نیست که تاثیر محسوسی بر احتمال کاهش مجدد نرخ بهره در ماه جولای داشته باشد».

رابرت بات، استراتژیست ارشد کلان اقتصادی در TD Securities، نیز با این نظر موافق است و می‌گوید: «قوت گرفتن تولید ناخالص داخلی در ماه آوریل پس از برآورد اولیه ماه گذشته، تا حد زیادی مورد انتظار بود. با این‌حال اعتقاد ما بر این است که پیش‌بینی‌های جدید برای رشد ضعیف‌تر در ماه می، به بانک مرکزی کانادا اطمینان بیشتری می‌دهد که این روند صعودی دوام نخواهد داشت. ثبت رقم ۰.۱ درصدی برای ماه می، باعث می‌شود کل تولید ناخالص داخلی سه ماهه دوم کمی بالاتر از پیش‌بینی‌های ارائه شده در گزارش سیاست پولی ماه آوریل بانک مرکزی باشد، اما به نظر ما این موضوع برای جلوگیری از کاهش مجدد نرخ بهره در ماه جولای کافی نیست».

تاثیر آمار تورم آمریکا بر جفت‌ارز USD/CAD

داده‌های تورم آمریکا که بر اساس شاخص قیمت مصرف شخصی (PCE) – معیار مورد علاقه فدرال رزرو – به دست می‌آید، کاهش تورم در ماه می ‌را تایید کرد. همان‌طور که تحلیلگران پیش‌بینی کرده بودند، این داده‌ها بر ارزش دلار آمریکا (USD) تاثیر منفی گذاشت و باعث تضعیف بیشتر جفت‌ارز USD/CAD شد.

شاخص قیمت مصرف شخصی (PCE) از آوریل تا می ‌با کاهش ۰.۱ درصدی به ۲.۶ درصد در سال رسید. همچنین، نرخ تورم بدون احتساب مواد غذایی و انرژی (Core PCE) نیز به ترتیب از ۲.۸ درصد به ۲.۶ درصد کاهش یافت.

کاهش مداوم تورم PCE به سمت هدف ۲ درصدی فدرال رزرو، طبق ابزار CME FedWatch که از قیمت قراردادهای آتی وجوه فدرال برای تخمین‌های خود استفاده می‌کند، احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ماه سپتامبر را از ۶۴ درصد به ۶۶ درصد افزایش داد.

مری دالی، رئیس بانک فدرال رزرو سانفرانسیسکو، پس از انتشار داده‌ها به CNBC گفت: «کاهش تورم خبر خوبی است، اما فدرال رزرو هنوز کارش تمام نشده است». این گفته حاکی از موثر بودن سیاست پولی فدرال رزرو است.

ارز دلار آمریکا به‌دلیل برداشت کلی از عملکرد بهتر دونالد ترامپ نسبت به جو بایدن در مناظره‌های انتخاباتی شب گذشته، تقویت جزئی ناشی از انتخابات را تجربه کرد.

تحلیل بنیادی و تکنیکال

تحلیل بنیادی

  • انتظار کاهش نرخ بهره در کانادا: با وجود رشد اقتصادی، انتظار می‌رود بانک مرکزی کانادا (BoC) در ماه جولای نرخ بهره را کاهش دهد. کاهش نرخ بهره معمولا باعث کاهش ارزش ارز می‌شود.
  • احتمال کاهش نرخ بهره در آمریکا در سپتامبر: کاهش تورم آمریکا باعث افزایش احتمالی کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در ماه سپتامبر خواهد شد.

تحلیل تکنیکال

از نظر تحلیل تکنیکال، جفت‌ارز USD/CAD همچنان در یک محدوده گیر کرده است. این اتفاق پس از یک تلاش ناموفق برای خروج از الگوی قیمتی “مثلث متقارن” (ST) در اوایل روز هفتم ژوئن رخ داد. در حال حاضر، جفت‌ارز USD/CAD در محدوده 1.3650 تا 1.3750 معامله می‌شود.

  • سطوح حمایتی: 1.3650، 1.3600، 1.3550
  • سطوح مقاومتی: 1.3750، 1.3800، 1.3850
نمودار USD/CAD در تایم فریم یک ماهه
نمودار USD/CAD در تایم فریم یک ماهه

نکات مهم گذشته که برای ترید در آینده باید مد نظر معامله‌گران باشد:

  • جفت‌ارز USD/CAD بدون تغییر در 1.3700؛
  • رشد 0.3 درصدی GDP کانادا در ماه آوریل؛
  • کاهش تورم PCE آمریکا در ماه می؛
  • احتمال کاهش نرخ بهره توسط BoC در جولای؛
  • احتمال کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو در سپتامبر؛
  • برداشت بازار از عملکرد بهتر ترامپ در مناظره‌ها؛
  • جفت‌ارز USD/CAD در محدوده 1.3650 تا 1.3750 معامله می‌شود؛

سخنی با معامله‌گران

در نهایت، نوسانات جفت‌ارز USD/CAD تحت‌تاثیر داده‌های اقتصادی هر دو کشور کانادا و آمریکا قرار دارد. داده‌های مثبت GDP کانادا نشان‌دهنده قدرت اقتصادی این کشور است، اما احتمال کاهش نرخ بهره توسط بانک مرکزی کانادا می‌تواند تاثیرات منفی بر ارزش دلار کانادا داشته باشد. از سوی دیگر، کاهش پیوسته تورم آمریکا به سمت هدف فدرال رزرو، نشان‌دهنده کارایی سیاست‌های پولی این نهاد است و می‌تواند تاثیرات مثبتی بر دلار آمریکا داشته باشد. با این‌حال، بازار همچنان نیاز به دقت و تحلیل دقیق در آینده دارد تا سرمایه‌گذاران بتوانند تصمیمات بهتری اتخاذ کنند.