شاخص جهانی برنت پس از سه هفته رشد که قیمت‌ها را 11 درصد افزایش داد، به بالای 94 دلار در هر بشکه رسیده و نفت وست تگزاس اینترمدیت نیز از 90 دلار در هر بشکه عبور کرده است. در حالی که عربستان سعودی و روسیه محدودیت‌های عرضه را تا پایان سال تمدید کرده‌اند، شاهزاده عبدالعزیز وزیر انرژی عربستان قرار است یکی از سخنرانان اصلی کنگره جهانی نفت در کلگری باشد تا دیدگاه مهم‌ترین تولیدکننده نفت دنیا را نسبت به بازار جهانی نفت شفاف سازد.

بهای نفت خام تقریباً 10 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، زیرا اوپک پلاس تولید را محدود کرده و چشم‌انداز تقاضای ایالات متحده و تا حدودی چین مطلوب به‌نظر می‌رسد. آژانس بین‌المللی انرژی هفته گذشته پیش‌بینی کرد که تقاضا در نیمه دوم سال جاری به‌طور متوسط ۱.۲ میلیون بشکه در روز، بیش از عرضه خواهد بود.

این اتفاق یک روز پس از آن رخ داد که اوپک و ایالات متحده نیز اعلام کردند مصرف جهانی بیش از تولید بوده است. اوپک انتظار دارد بازار در سه‌ماهه چهارم 3.3 میلیون بشکه در روز کسری داشته باشد، در حالی‌که اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده کسری 230،000 بشکه‌ای را پیش‌بینی کرده است.

در مقابل، ذخایر نفت خام به‌خصوص در ایالات متحده کاهش چشمگیری یافته که از توان این کشور برای اثرگذاری در موازنه عرضه و تقاضا کم کرده است.

بهای نفت خام تقریباً 10 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
بهای نفت خام تقریباً 10 درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.

نگرانی نسبت به کاهش شدید ذخایر ایالات متحده

لری مک‌دونالد، تحلیل‌گر ارشد انرژی در همین زمینه می‌گوید: «ایالات متحده با آتش بازی می‌کند، زیرا ذخایر نفت این کشور به پایین‌ترین حد در 40 سال گذشته سقوط کرده؛ آن هم در شرایطی که قیمت‌های جهانی نفت خام دوباره در حال افزایش است. سقوط ذخایر نفت، خطرات فزاینده‌ای را برای امنیت انرژی آمریکا در پی خواهد داشت.

ذخایر داخلی پایین می‌تواند اتکای ایالات متحده به واردات را افزایش داده و این کشور را به‌طور بالقوه در برابر اختلالات عرضه و نوسانات قیمت در بازار جهانی نفت آسیب پذیرتر کند.» سال گذشته، آمریکا 180 میلیون بشکه از ذخایر راهبردی نفت خام خود برداشت کرد تا بتواند با تبعات ناشی از افزایش قیمت جهانی نفت پس از حمله روسیه به اوکراین مقابله کند.

از سوی دیگر با افزایش قیمت نفت، فشارهای تورمی در ایالات متحده شدیدتر می‌‌شود و این امر، فدرال رزرو را مجبور می‌کند تا نرخ بهره را برای مدت طولانی‌تری بالا نگه دارد و ریسک ورود اقتصاد این کشور به رکود را افزایش دهد.  

چشم‌انداز تکنیکالی قیمت نفت

در همین حال، میزان موقعیت‌های خرید سفته‌بازان روی نفت برنت و WTI به بالاترین رقم در 15 ماه اخیر رسیده است. وندانا هری، بنیانگذار شرکت مشاوره Vanda Insights، می‌گوید: «احتمالاً تمرکز بازار نفت به جلسه این هفته فدرال رزرو معطوف خواهد شد، اما محدودیت عرضه و کاهش موجودی انبارها به احساسات صعودی دامن خواهد زد.»

با این‌حال، تکنیکالیست‌های بازار بر این باورند که پس از چنین حرکت سریعی، اصلاح اجتناب‌ناپذیر است. اندیکاتور شاخص قدرت نسبی (RSI) 14 روزه برنت در 9 جلسه از 10 جلسه گذشته بالای 70 و در ناحیه اشباع خرید قرار داشته و به این احتمال اشاره دارد که با شناسایی سود توسط معامله‌گران، نفت ممکن است با اصلاحی مواجه شود.

این اصلاح می‌تواند تا سطح 88 دلار برای نفت برنت و 84 دلار برای نفت وست تگزاس اینترمدیت ادامه یافته و پس از ورود خریداران جدید از این سطوح، نفت آماده حرکت به‌سمت مقاومت مهم 100 دلاری شود.