ترید در دنیای پر تلاطم و پیچیده بازارهای مالی بهویژه فارکس، به یک استراتژی معاملاتی اصولی و پایبندی شما به آن نیاز دارد. تنها در این صورت است که میتواند شما را به فردی سودده در فارکس تبدیل کند. یکی از نکتههای کلیدی که هر تریدری باید برای معامله در فارکس از آن باخبر باشد، مفهوم فیلیپ در اسمارت مانی است. درک این موضوع میتواند راهنمای شما در کشف نقطههای ورود بهینه و قراردادن استاپلاسهای معتبرتر باشد. در این مقاله میخواهیم شما را با مفهوم فیلیپ در اسمارت مانی بیشتر آشنا کنیم، روش شناسایی آن را نشانتان دهیم، انواع فیلیپ را معرفی کرده و مثالهایی از آن را برای درک عمیقتر موضوع بررسی کنیم. با ما همراه باشید.
فیلیپ چیست؟
در دنیای اصطلاحات فارکس، عبارت فیلیپ یا فلیپ (Flip) چیز ناآشنایی نیست. از این عبارت برای توصیف وضعیتی در نمودار قیمتی استفاده میشود که در آن یک تریدر، فرصتی را به دست میآورد تا در زمانی کوتاه، معامله خرید خود را به فروش یا برعکس تبدیل کند. این فرصت، زمانی به وجود میآید که بازار تغییر قابلتوجهی را در قیمت خود نشان دهد. بهعنوانمثال، فرض کنید که یک تریدر در جفتارز GBP/USD موقعیت خرید را دارد.
این بدان معنا است که او پوند را خریده، دلار را فروخته و انتظار دارد که قیمت پوند افزایش یابد. بااینحال اگر دادههای اقتصادی جدید یا اخبار سیاسی خاصی منتشر شوند، این امکان وجود دارد که قدرت پوند در برابر دلار کاهش پیدا کند. در این وضعیت، تریدر، موقعیت خرید خود را میبندد و در موقعیت فروش قرار میگیرد؛ یعنی پوند را میفروشد تا دلار بخرد و انتظار دارد که با کاهش ارزش پوند کسب سود کند.
فیلیپ در اسمارت مانی چیست؟
در اسمارت مانی با چیزی بهعنوان سطوح فیلیپ (Flip Zone) روبهرو هستید. با درک مناطق فیلیپ در اسمارت مانی، میتوانید جلوی زیانهای غیرضروری را بگیرید. فلیپ در اسمارت مانی به تغییر نقش ناحیههای عرضه و تقاضا که آنها را با نام (OB) هم میشناسیم، اشاره دارد. در این مفهوم، ناحیهای که قبلا بهعنوان منطقه عرضه عمل میکرد، اکنون نقش ناحیه تقاضا را برعهده گرفته است. البته شاید این تغییر نقش، دوباره هم اتفاق بیفتد. چنین تغییر نقشهایی نشاندهنده وجود تغییرهای قیمت در بازار و ایجاد فرصتهای جدید معاملاتی هستند.
علت اصلی ایجاد سطوح فلیپ در اسمارت مانی، واکنشهای چندینباره قیمت به یک سطح خاص در چارت است. به زبان ساده، اگر یک سطح مقاومت فلیپ پس از شکست به سطح حمایت تبدیل گردد، انتظار داریم که بهعنوان سطح حمایت جدید بههمان اندازه قدرتمند عمل کرده و جلوی نفوذ قیمت به سطح قبلی را بگیرد.
بیشتر بخوانید: اسمارت مانی چیست؟
چطور از سطوح فیلیپ در اسمارت مانی برای موفقیت در معاملههایمان استفاده کنیم؟
برایآنکه بتوانید بهدرستی از فرصتهای ایجاد شده توسط سطوح فیلیپ در اسمارت مانی کمک بگیرید، باید بادقت سطحهایی که قیمت به آنها واکنش نشان داده است را شناسایی کرده و از این سطوح برای پیشبینی واکنشهای آتی قیمت استفاده کنید. ناگفته نماند که استفاده از دیگر ابزارهای تکنیکالی و استراتژیهای معاملاتی، تایید بیشتری برای سطحهای شناسایی شده هستند و به شما این امکان را میدهند تا با اطمینان قویتری برای معامله در آن سطوح دستبهکار شوید.
روش شناسایی سطوح فیلیپ در اسمارت مانی چگونه است؟
نکتههای زیر به شما کمک میکنند تا بتوانید سطوح فیلیپ در فارکس را بهدرستی تشخیص دهید. بیایید نگاهی به این نکتهها بیندازیم.
- نواحی عرضه و تقاضا را تعیین کنید: برای تشخیص سطحهای فلیپ در اسمارت مانی، قبل از هر چیز باید ناحیههای عرضه و تقاضای اصلی را مشخص سازید. یادتان باشد که این نواحی جایی هستند که قیمت به آنها واکنش نشان داده است.
- بررسی تعامل بین دو ناحیه عرضه و تقاضا: باید دقت کنید که قیمت بین دو ناحیه عرضه و تقاضای مشخص شده نوسان کند و ناحیهای را بیابید که قیمت در آن بر حرکت قبلی غلبه کرده و کنترل بازار را به دست گرفته باشد.
- یافتن نقطههای شکست در قیمت: کار بعدی، یافتن نقطههایی هستند که قیمت در آنها از یک سطح مقاومتی عبور کرده و از آن یک سطح حمایتی ساخته باشد یا برعکس. این سطوح میتوانند بهعنوان فیلیپ در اسمارت مانی شناخته شوند.
- تایید سطوح فیلیپ با الگوهای قیمتی: با استفاده از الگوهای قیمتی و اندیکاتورها، ناحیههای فیلیپ را شناسایی کرده و با اطمینان بیشتری بهدنبال نقطههای ورود به معامله بگردید.
- ریسک را مدیریت کنید: حتی در سطوح فیلیپ و با گرفتن تایید از چند اندیکاتور و استراتژی هم نباید بدون درنظرگرفتن حد سود و ضرر وارد معامله شوید.
انواع فیلیپ در اسمارت مانی کدامند؟
انواع مختلف فلیپ در اسمارت مانی به ترتیب زیر هستند.
فیلیپ در روند صعودی
در زمان رشد قیمتها رخ میدهد و ناحیه تقاضا را پس از شکست به ناحیه عرضه تبدیل میکند. تصور کنید در جفتارز EUR/USD، قیمت به سطح 1.1980 میرسد، اما بدون آنکه شکستی رخ دهد از این سطح برمیگردد. در نتیجه، سطح مورد نظر نقش یک مقاومت را ایفا میکند.
حالا اگر قیمت از این سطح عبور کرده و به 1.2030 برسد، سپس یک اصلاح را انجام داده و دوباره به قیمت 1.1980 میل پیدا کند، ولی از آن عبور نکند، نشان میدهد که سطح مقاومت قبلی اکنون به یک سطح حمایت تبدیل گشته است که از آن با عنوان فیلیپ در اسمارت مانی در یک روند صعودی یاد میکنیم.
فیلیپ در روند نزولی
هنگام کاهش قیمتها رخ میدهد و ناحیه عرضه را پس از شکست به ناحیه تقاضا مبدل میسازد. تصور کنید در جفتارز USD/JPY، قیمت چندین بار به سطح 104.00 برسد، اما موفق به شکست و عبور از این سطح نگردد. در این صورت، این سطح بهعنوان یک حمایت شناخته میشود.
در نهایت، اگر قیمت با نفوذ به این سطح و شکست آن به سطح 103.50 برسد و سپس در اثر یک اصلاح قیمت دوباره به سطح 104.00 بازگردد اما نتواند آن را بشکند، نشان میدهد که سطح حمایت قبلی حالا در حال بازی کردن نقش یک سطح مقاومت است. ما این ماجرا را با عنوان فیلیپ در روند نزولی میشناسیم.
فیلیپ با CHOCH (Change Of Character)
تغییر اولیه در جریان سفارشهای خریدوفروش را به نمایش میگذارد و هشداری در مورد تغییر بزرگ احتمالی در بازار است. تصور کنید جفتارز EUR/USD در یک روند صعودی قرار دارد و قیمتها پیوسته در حال افزایش هستند. سپس قیمت به سطح مقاومتی مهمی در تاریخ قیمتها مثلا 1.2500 میرسد و دوباره نسبت به آن واکنش نشان میدهد.
در نهایت، قیمت با حرکت به سمت سطح 1.2550 این مقاومت تاریخی را میشکند، اما پس از شکست بهجای آنکه روند صعودی را ادامه دهد، به زیر سطح 1.2550 برمیگردد. این حرکت، نشاندهنده تغییر در روند بازار به شمار میرود که ما آن را با عنوان فیلیپ با CHOCH میشناسیم؛ فیلیپی که میتواند باعث تغییر روند از صعودی به نزولی شود.
چطور واکنش قیمت به سطح فیلیپ در اسمارت مانی را پیشبینی کنیم؟
برایآنکه بتوانید واکنشهای قیمت پس از رسیدن به سطوح فیلیپ را پیشبینی کنید، موارد زیر را مورد بررسی قرار دهید. باوجودآنکه هیچ راهی برای پیشبینی 100 درصدی اتفاقهای بازار فارکس وجود ندارد، ولی نتیجه این بررسیها شما را به رویداد آینده قیمت نزدیکتر میکند.
- موشکافی تاریخچه قیمت: اگر قیمت در گذشته به یک سطح فیلیپ رسیده و به آن واکنش نشان داده است، این احتمال وجود دارد که در آینده هم به این سطح واکنش نشان دهد. بههمین دلیل، باید این سطوح را از گذشته بازار بیابید.
- بررسی حجم بالای معاملهها: معمولا تریدرها به سطح فیلیپ علاقه زیادی دارند. بههمین دلیل، حجم بالایی از معاملهها در اطراف این سطوح دیده میشود. این موضوع میتواند نشانهای از احتمال واکنشهای قوی در آن ناحیه باشد.
- اخبار و رویدادهای سیاسی و اقتصادی: انتشار اخبار اقتصادی و سیاسی با تاثیر روی قیمتها باعث میشود که وقتی قیمت به سطح فیلیپ رسیدنبه آن واکنش نشان دهد.
- استفاده از قدرت تحلیل تکنیکال: بهکارگیری ابزارهای تحلیل تکنیکال مانند خط روند، خطوط تشکیلدهنده رنج، الگوهای کندلاستیک و اندیکاتورها به شما کمک میکنند تا پتانسیلهای واکنش قیمت در این سطوح را بادقت بالاتری تشخیص دهید.
بیشتر بخوانید: بهترین کتاب های اسمارت مانی
خدمات اپوفایننس
به یاد داشته باشید که هیچ استراتژی معاملاتی بدون ریسک نیست و استفاده از سطحهای فیلیپ در اسمارت مانی در کنار دیگر ابزارهای تحلیلی و بهکارگیری مدیریت ریسک میتواند نتیجه معقولی که از آن انتظار دارید را در اختیارتان بگذارد. پیشنهاد ما این است که قبل از هر کاری، این سطوح، کارایی آنها و قدرت خودتان در شناساییشان را در حساب دموی یک بروکر معتبر مانند اپوفایننس آزمایش کنید و هنگامی که توانستید با درصد موفقیت بالایی از آن نتیجه بگیرید، کار را در حساب واقعیتان پیش ببرید. ما در بروکر اپوفایننس با حسابهای متنوع و بیش از 300 ابزار معاملاتی، آماده کمک به شما در مسیر سودآوریتان هستیم.
چگونه میتوان سطوح فیلیپ در اسمارت مانی را در تایم فریمهای مختلف تشخیص داد و از آن استفاده کرد؟
برای تشخیص سطوح فیلیپ در تایم فریمهای مختلف، باید الگوهای قیمتی و واکنشهای قیمت به سطحهای عرضه و تقاضا را در آن تایم فریم ویژه مورد بررسی قرار دهید. میتوانید از تایم فریم 15 دقیقه بهعنوان تاییدی برای تصمیمگیری نهایی در تایمفریم 5 دقیقه استفاده کنید.
چه فرقی میان نواحی فلیپ در اسمارت مانی و دیگر سطحهای عرضه و تقاضا وجود دارد؟
اصلیترین تفاوت در این است که سطوح فیلیپ با برخوردهای چندینباره قیمت به آنها شناخته میشوند و پس از شکست، نقش آن سطح دستخوش تغییر میگردد.