تحلیل بنیادی فارکس، به معامله‌گرانی که در این بازار فعالیت می‌کنند کمک می‌کند تا ارزش واقعی دارایی‌های سرمایه‌گذاری مثل، سهام، ارزهای فیات، ارزهای رسمی، طلا، نقره، نفت و سایر دارایی‌های با ارزش را تشخیص دهند و بر اساس آن، معاملات خود را باز کنند. تحلیل بنیادی یا همان فاندامنتال، روشی برای تجزیه و تحلیل بازارهای مالی با هدف پیش‌بینی قیمت است. به‌طور کلی تحلیل فاندامنتال فارکس، بر وضعیت کلی اقتصاد متمرکز است و عوامل مختلفی از جمله نرخ بهره، نرخ اشتغال، تولید ناخالص داخلی، تجارت بین‌المللی و همچنین تأثیر نسبی آن‌ها بر ارزش پول ملی را که به آن مربوط می‌شود، مورد تحقیق قرار می‌دهد. عاقلانه است که تحلیل بنیادی را به‌عنوان یک چتر کلی در نظر بگیرید که عوامل حیاتی مؤثر بر نوسانات قیمت یک بازار مالی را پوشش می‌دهد. درک عوامل تاثیر گذار بر قیمت و نحوه کار آن‌ها، دانشی را می‌طلبد که در تحلیل بنیادی فارکس نهفته است. در ادامه با تکنیک‌ها و جزئیات این تحلیل بیشتر آشنا می‌شوید.

تاثیر تحلیل بنیادی فارکس بر عملکرد معاملاتی

تحلیل‌های بنیادی در کنار سایر روش‌ها می‌تواند به شما در تصمیم‌گیری هوشمندانه و افزایش شانس کمک کنند. در ادامه به‌طور مفصل به تحلیل بنیادی خواهیم پرداخت. می‌توان ادعا کرد که میزان سرمایه‌گذاری در شرکت‌هایی که اطلاعات کاملی را در اختیار عموم قرار می‌دهند بیشتر از سرمایه‌گذاری در شرکت‌هایی است، که برای عموم ناآشنا هستند.

همچنین به‌نظر بسیاری از کارشناسان، سرمایه‌گذاری در این شرکت‌ها موفقیت‌آمیز خواهد بود. تحلیل بنیادی در اصل، تکنیکی است که می‌توان برای یافتن این نوع اطلاعات از آن استفاده کرد. در واقع تحلیل فاندامنتال یک شرکت شامل عناصر بسیاری از جمله وضعیت تولید و سودآوری شرکت، محصولات، رقبا، رشد آتی شرکت در بازار و قدرت برند است.

رویکرد تحلیل بنیادی چیست؟

دو رویکرد متفاوت برای تحلیل بنیادی وجود دارد. از بالا به پایین و پایین به بالا دو نگرشی است که در این بخش وجود دارد.

رویکرد بالا به پایین

رویکرد بالا به پایین در اصل از کل به جزء می‌رود. در این رویکرد باید در ابتدا اقتصاد‌ کلان را مورد توجه خود قرار دهید و پس از آن صنایع مختلف را تحلیل کنید. در این مرحله تصمیم خواهید گرفت که کدام صنایع برای سرمایه‌گذاری مناسب‌تر هستند. در نهایت به بررسی شرکت‌های مختلف در صنعت می‌پردازید و بهترین آن‌ها را از نظر کارایی و سرمایه‌گذاری مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌دهید.

رویکرد بالا به پایین یعنی حرکت از کل به جزء
رویکرد بالا به پایین یعنی حرکت از کل به جزء

رویکرد پایین به بالا

رویکرد پایین به بالا، ترتیب تجزیه و تحلیل داده‌ها را معکوس می‌کند. به‌عبارت دیگر ابتدا باید اوراق بهادار و صورت‌های مالی شرکت‌ها را تحلیل کنید و پس از آن صنعت و اقتصاد را در دستور کار خود قرار دهید. مرحله آخر شناسایی عوامل کلان اقتصادی مرتبط با شرکت انتخابی شما است.

سرمایه‌گذارانی که از این رویکرد پیروی می‌کنند، معمولاً معتقدند که یک اوراق بهادار خاص می‌تواند از یک صنعت یا یک بخش اقتصادی، به‌طورکلی بهتر عمل کند. آن‌ها به دقت، عملکرد هر شرکت انتخاب شده را مطالعه می‌کنند تا روی دارایی‌های امیدوارکننده سرمایه‌گذاری کنند.

رویکرد بالا به پایین یعنی حرکت از جزء به کل
رویکرد بالا به پایین یعنی حرکت از جزء به کل

تحلیل بنیادی فارکس و تحلیل تکنیکال چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟

تفاوت اصلی تحلیل بنیادی فارکس و تحلیل تکنیکال در روش پیش‌بینی است. تحلیل بنیادی شامل مطالعه دقیق شرایط مالی و اقتصادی و عوامل تاثیر گذار بر آن است. در مقابل، تجزیه و تحلیل تکنیکال شامل مطالعه نمودارهای قیمت برای شناسایی الگوها و روندها با استفاده از طیف گسترده‌ای از شاخص‌های فنی است.

تفاوت اصلی تحلیل بنیادی فارکس و تحلیل تکنیکال در روش پیش‌بینی است.
تفاوت اصلی تحلیل بنیادی فارکس و تحلیل تکنیکال در روش پیش‌بینی است.

آیا تحلیل بنیادی فارکس در سرمایه‌گذاری بلند مدت کاربرد دارد؟

تجزیه و تحلیل بنیادی فارکس به شما این امکان را می‌دهد تا ارزش واقعی دارایی‌ها را تعیین و درک کنید که چگونه آن‌ها در حال حاضر کمتر یا بیش از ارزش واقعی خود، قیمت‌گذاری شده‌اند. این نوع تحلیل، برای سرمایه‌گذاری بلندمدت مناسب است.

مراحل تحلیل بنیادی فارکس چیست؟

  • بررسی شاخص‌های اقتصادی
  • بررسی شرایط اقتصادی کشورهای مختلف
  • بررسی شرایط سیاسی و جهانی
  • بررسی شرایط صنعت و شرکت‌های مختلف

برترین شاخص‌های تحلیل فاندامنتال

همان‌طور که می‌دانید با پارامترهای مختلفی، می‌توانید بازار را تحلیل کنید. در این بین پارامترهایی بر روی رشد آتی، سود و ارزش بازار تمرکز دارند. با استفاده از این پارامترها می‌توانید از پایداری مالی یک پروژه اطمینان کسب کنید و در ضمن آن، درک این معیارهای کلیدی به شما کمک می‌کند تا تصمیمات آگاهانه‌ای را برای خرید و فروش بگیرید.

  • سود هر سهم (EPS)

این شاخص بخشی از سود هر سهم پروژه را نشان می‌دهد و اساساً درآمد خالص نهایی هر سهم است. افزایش EPS نوید خوبی برای سرمایه‌گذاران است. زیرا این بدان معناست که ارزش سهام آن‌ها احتمالاً بیشتر از موقعیت فعلی آن است. سود هر سهم یک شرکت را می‌توانید با تقسیم کردن سود کل بر تعداد سهام موجود محاسبه کنید. به‌عنوان مثال، اگر شرکتی 250 میلیون دلار سود گزارش کند و 100 میلیون سهم موجود باشد، سود هر سهم آن 2.5 دلار است.

افزایش EPS بدان معناست که ارزش سهام سرمایه‌گذاران احتمالاً بیشتر از موقعیت فعلی آن است.
افزایش EPS بدان معناست که ارزش سهام سرمایه‌گذاران احتمالاً بیشتر از موقعیت فعلی آن است.
  • نسبت قیمت به سود (P/E)

(P/E) رابطه بین قیمت سهام یک شرکت و سود هر سهم آن را اندازه‌گیری می‌کند. این نسبت به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا مشخص کنند که آیا سهام مورد نظرشان نسبت به سایر سهام‌های مشابه در همان بخش، کمتر یا بیش از ارزش واقعی خودش است یا خیر.

شما به‌عنوان یک سرمایه‌گذار می‌توانید به سادگی نسبت قیمت به سود یک سهام را با رقبای آن و سایر معیا‌رهای صنعت مقایسه کنید. این نسبت نشان می‌دهد که بازار چقدر سهام را بر اساس درآمدهای گذشته یا آتی ارزش گذاری کرده است.

نسبت P/E پایین به این معنی است که قیمت فعلی سهم نسبت به سود آن پایین‌تر است که این یک مزیت برای هر سرمایه‌گذاری محسوب می‌شود. نسبت قیمت به سود از تقسیم قیمت فعلی هر سهم بر سود هر سهم شرکت محاسبه می‌شود. به‌عنوان مثال، اگر سهام یک شرکت در حال حاضر با قیمت 60 دلار به سود 6 دلار، به ازای هر سهم معامله شود، این نسبت برابر 10 می‌شود.

(P/E) رابطه بین قیمت سهام یک شرکت و سود هر سهم آن را اندازه‌گیری می‌کند.
(P/E) رابطه بین قیمت سهام یک شرکت و سود هر سهم آن را اندازه‌گیری می‌کند.
  • رشد درآمد پیش بینی شده (PEG)

در حالی که (P/E) یک شاخص خوب برای تحلیل بنیادی است، اما شامل رشد درآمدهای آتی نمی‌شود. PEG با پیش‌بینی رشد سالانه سود سهام، این امر را جبران می‌کند. شما می‌توانید با تحلیل خود، نرخ‌های رشد گذشته و نرخ رشد آتی شرکت را تخمین بزنید.

این روش، تصویر کامل‌تری از ارزش‌گذاری سهام در اختیار شما قرار می‌دهد. برای محاسبه رشد سود مورد انتظار، P/E را بر نرخ رشد 12 ماهه شرکت تقسیم کنید. درصد رشد در محاسبات لحاظ نشده است.

به‌عنوان مثال، اگر نرخ رشد 10٪ و PE برابر 15 باشد، فرمول PEG به شکل زیر محاسبه می شود.

  • PEG=رشد درآمد/نسبت PE
  • PEG = 15/10 
  • PEG = 1.5
PEG با پیش‌بینی رشد سالانه سود سهام، عدم رشد درآمدهای آتی را جبران می‌کند.
PEG با پیش‌بینی رشد سالانه سود سهام، عدم رشد درآمدهای آتی را جبران می‌کند.

قاعده کلی این است که وقتی PEG سهام، بالاتر از 1 است، سهام بسیار گران در نظر گرفته می‌شود. از طرف دیگر، اگر کمتر از 1 باشد، مقدار کمتر از مقدار واقعی در نظر گرفته می‌شود.

  • جریان نقدی آزاد (FCF یا Free Cash Flow)

جریان نقدی آزاد به معنی وجه نقدی است که برای سرمایه‌گذاران و مدیران شرکت‌ها بسیار مهم محسوب می‌شود. این شاخص نشان می‌دهد که چقدر نقدینگی شرکت بعد از پرداخت هزینه‌های سرمایه‌ای و سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های عملیاتی باقی مانده است. شرکت‌هایی که دارای جریان نقد آزاد رو به بالا هستند، بهتر از همتایان خود عمل می‌کنند و در آخر می‌توانند از رکودهای احتمالی، جان سالم به در ببرند.

این جریان یک معیار کلیدی از سوی سرمایه‌گذاران محسوب می‌شود که نشان می‌دهد آیا یک شرکت پول نقد کافی در اختیار دارد تا توسط آن پاداش سهامداران خود را در قالب سود سهام، پس از جمع‌آوری و صرف سرمایه، بدهد یا خیر؟

جریان نقدی آزاد نشان می‌دهد که چقدر نقدینگی شرکت بعد از پرداخت هزینه‌های سرمایه‌ای و سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های عملیاتی باقی مانده است.
جریان نقدی آزاد نشان می‌دهد که چقدر نقدینگی شرکت بعد از پرداخت هزینه‌های سرمایه‌ای و سرمایه‌گذاری در فعالیت‌های عملیاتی باقی مانده است.
  • نسبت قیمت به ارزش دفتری (P/B)

P/B نسبت قیمت سهام شرکت به ارزش دفتری آن است. این نسبت نشان می‌دهد که سهام شرکت با چه نسبتی به ارزش دفتری آن در بازار خرید و فروش می‌شود. این نسبت برای بسیاری از سهام‌ها در بازار سهام محاسبه می‌شود. این نسبت یک معیار تحلیل بنیادی است که ارزش دفتری سهام را با ارزش بازار آن مقایسه می‌کند.

تفاوت بین ارزش بازار سهام و ارزشی که شرکت در دفاتر مالی خود فهرست می‌کند را نشان می‌دهد. این نسبت به شما این اجازه را می‌دهد تا تعیین کنید که آیا یک سهام نسبت به ارزش دفتری آن، کمتر ارزش گذاری شده است یا خیر.

قیمت پایانی نهایی سهام بر اساس دفترچه محاسبه می‌شود. ارزش هر سهم در گزارش سالانه شرکت درج شده است. ارزش دفتری به‌عنوان ارزش تمام دارایی‌ها، منهای بدهی‌ها محاسبه می‌شود. با این حال، نسبت قیمت به ارزش دفتری یک شرکت خاص به‌خودی‌خود بی فایده است.

شما باید نسبت P/B یک شرکت را با سایر شرکت‌ها در همان حوزه مقایسه کنید. تنها در این صورت می‌توانید ارزش گذاری هر شرکت را نسبت به دیگری درست مقایسه کنید.

P/B نشان می‌دهد که سهام شرکت با چه نسبتی به ارزش دفتری آن در بازار خرید و فروش می‌شود.
P/B نشان می‌دهد که سهام شرکت با چه نسبتی به ارزش دفتری آن در بازار خرید و فروش می‌شود.
  • بازده حقوق صاحبان سهام (ROE)

بازده حقوق صاحبان سهام (ROE)، نسبت سود خالص شرکت به حقوق صاحبان سهام را نشام می‌دهد. این نسبت نشان می‌دهد که شرکت برای هر دلار حقوق صاحبان سهام چه میزان سود خالص تولید کرده است.

این نسبت برای بسیاری از شرکت‌ها در بازار سهام محاسبه می‌شود و معمولاً بین ۵ تا ۲۰ درصد است. این نسبت بالاتر از ۲۰ درصد بودن، به معنای آن است که شرکت برای هر دلار حقوق صاحبان سهام بیش از ۲۰ سنت سود خالص تولید کرده است.

ROE برای بسیاری از شرکت‌ها در بازار سهام محاسبه می‌شود و معمولاً بین ۵ تا ۲۰ درصد است.
ROE برای بسیاری از شرکت‌ها در بازار سهام محاسبه می‌شود و معمولاً بین ۵ تا ۲۰ درصد است.
  • نسبت پرداخت سود سهام (DPR)

همان‌طور که می‌دانید شرکت‌ها بخشی از سود خود را به‌صورت سود سهام به سهامداران پرداخت می‌کنند. اما این نیز مهم است که بدانید درآمد شرکت، چقدر از پرداخت سود سهام حمایت می‌کند.

این همان DPR است. این نسبت نشان می‌دهد که چه مقدار از درآمد خالص یک شرکت به سهامداران بازگردانده می‌شود و چه مقدار برای رشد، ذخایر نقدی و بازپرداخت بدهی هزینه می‌شود. DPR معمولاً به‌صورت سالانه با تقسیم کل سود سهام بر درآمد خالص شرکت برای همان دوره محاسبه می‌شود.

DPR معمولاً به‌صورت سالانه با تقسیم کل سود سهام بر درآمد خالص شرکت برای همان دوره محاسبه می‌شود.
DPR معمولاً به‌صورت سالانه با تقسیم کل سود سهام بر درآمد خالص شرکت برای همان دوره محاسبه می‌شود.
  • نسبت قیمت به فروش (P/S)

نسبت قیمت به فروش (P/S) می‌گوید که هر دلار فروش چقدر ارزش بازار برای یک شرکت ایجاد می‌کند. این نسبت برای تحلیل بنیادی شرکت و در تحلیل بنیادی فارکس استفاده می‌شود. این نشان می‌دهد که فروش یک شرکت چقدر در بازار قیمت گذاری می‌شود و برای ارزش گذاری سهام در حال رشدی که هنوز سودی به دست نیاورده‌اند یا سهام‌های رشدی که به‌دلیل رکود موقتی عملکرد خوبی ندارند، موثر است.

برای به‌دست آوردن این نسبت کافیست قیمت یک سهم که بر روی تابلو وجود دارد را بر فروش شرکت به ازای هر سهم تقسیم کنید. نسبت P/S پایین توسط سرمایه‌گذاران به‌عنوان یک نشانه خوب تلقی می‌شود.

نسبت P/S می‌گوید که هر دلار فروش چقدر ارزش بازار برای یک شرکت ایجاد می‌کند.
نسبت P/S می‌گوید که هر دلار فروش چقدر ارزش بازار برای یک شرکت ایجاد می‌کند.
  • نسبت سود سهام

نسبت سود سهام یکی از نسبت‌های مالی است که درصدی از سود شرکت را که به‌صورت سود سهام به سهامداران پرداخت می‌شود را نشان می‌دهد. نسبت پرداخت سود با تقسیم سود هر سهم بر درآمد خالص کسب شده توسط شرکت در طول سال مالی محاسبه می‌شود. این نسبت نشان می‌دهد که چه مقدار از سود شرکت را می‌توان به‌صورت سود تقسیمی پرداخت کرد.

  • نسبت (D/E)

نسبت (D/E) یا نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام، آخرین معیار تحلیل بنیادی فارکس است که در این فهرست جای می‌گیرد. این شاخص در اصل نسبت بین سرمایه بدهی شرکت و سرمایه ارائه‌شده توسط سهامداران را اندازه‌گیری می‌کند. سرمایه‌گذاران می‌توانند از این برای تعیین نحوه تامین مالی دارایی‌های شرکت استفاده کنند.

نسبت بدهی به حقوق صاحبان سهام به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا اهرم مالی شرکت را ارزیابی کنند و نشان می‌دهد که یک شرکت چقدر می‌تواند در صورت مشکلات مالی، بدهی‌های خود را بازپرداخت کند.

مفاهیم کلیدی در تحلیل بنیادی فارکس

تجزیه و تحلیل بنیادی شامل جستجوی اخبار و رویدادهای اقتصادی جهانی و پیش‌بینی تأثیر آن‌ها بر بازار فارکس است. برخلاف تحلیل تکنیکال که بر نمودارهای قیمت تمرکز دارد، تحلیل بنیادی بر عوامل اقتصادی و سیاسی که بر بازار فارکس تأثیر می‌گذارند، تمرکز می‌کند. ابزارهای تحلیل بنیادی شامل گزارش‌های اقتصادی، گزارش‌های شرکت و سایر منابع اخبار و رویدادهای اقتصادی جهانی است.

برای اینکه بتوانید از روش‌های موجود در تحلیل بنیادی فارکس استفاده کنید و دارایی‌های مختلف را بر این اساس تحلیل کنید، ابتدا باید آشنایی کاملی به این ابزارها داشته‌باشید.

اخبار اقتصادی

معامله‌گرانی که به تحلیل بنیادی اهمیت می‌دهند، با ترید اخبار در فارکس و انتشار داده‌های اقتصادی برای ورود یا خروج از معاملات کوتاه‌مدت بر اساس نتایج اعلام‌شده استفاده می‌کنند. در حالی که ممکن است تحلیل فاندامنتال آسان به‌نظر برسد، اما ممکن است اتفاق بیفتد که بازار، آن‌طور که انتظار می‌رود واکنش نشان ندهد یا دقیقاً در جهت مخالف انتظار معامله‌گران حرکت کند، که اغلب اتفاق می‌افتد.

بیشتر معامله‌گران حرفه‌ای سعی می‌کنند تا قبل از یک اعلامیه اقتصادی بزرگ، موقعیت‌های بزرگی را اتخاذ نکنند، اما این صرفاً به این دلیل است که نوسانات، بلافاصله پس از انتشار اخبار مهم در بازار رخ می‌دهند.

بیشتر معامله‌گران حرفه‌ای سعی می‌کنند تا قبل از یک اعلامیه اقتصادی بزرگ، موقعیت‌های بزرگی را اتخاذ نکنند.
بیشتر معامله‌گران حرفه‌ای سعی می‌کنند تا قبل از یک اعلامیه اقتصادی بزرگ، موقعیت‌های بزرگی را اتخاذ نکنند.

تحلیل اقتصاد کشورها از ابزارهای تحلیل بنیادی فارکس

دومین ابزار موجود برای تحلیل بنیادی فارکس، تحلیل اقتصادی کشورهای فعال در این بازار است. همچنین می‌توانید با استفاده از داده‌های اقتصادی آن کشورها، وضعیت کلی اقتصادی آن کشور را تحلیل کنید. این داده‌ها نیز به‌صورت رایگان در وب سایت‌های مختلف موجود است و البته امکان تحلیل کامل و جامع وضعیت اقتصادی کشورها را بر اساس همین شاخص‌های اقتصادی فراهم می‌کند.

تحلیل شاخص بورس کشورها

یکی از مهمترین پارامترهای مشخص کننده اقتصاد کشورهای مختلف، شاخص بورس و تاثیر شاخص اقتصادی بر فارکس است. مثلاً نه‌تنها در ژاپن، بلکه در کشورهای توسعه یافته و در هر جای دنیا، شاخص‌های سهام نشان‌دهنده رفتار کاربران آن کشور در رابطه با شرایط مختلف اقتصادی در آن کشور است.

به‌عنوان مثال، اگر نرخ سود بانکی به میزان قابل توجهی کاهش یابد، کاربران در واقع می‌خواهند از بهترین روش‌های سرمایه‌گذاری برای افزایش ارزش دارایی‌های خود استفاده کنند و در چنین مواردی، تمرکز معمولاً بر روی معامله در بازار سهام است.

در این شرایط ممکن است حجم سرمایه ورودی به بورس افزایش چشمگیری پیدا کند که نشان‌دهنده رشد شاخص بورس کشور است.

یکی از مهمترین پارامترهای مشخص کننده اقتصاد کشورهای مختلف، شاخص بورس است.
یکی از مهمترین پارامترهای مشخص کننده اقتصاد کشورهای مختلف، شاخص بورس است.

بررسی قدرت پول کشورها

یکی از مواردی که می‌توانید برای تحلیل بنیادی فارکس استفاده کنید، تحقیق و ارزیابی ثبات پولی یک کشور در بازارهای جهانی است. برای این منظور می‌توانید از استراتژی‌های مختلفی استفاده کنید، اما در اینجا چند نکته کلیدی از تجزیه و تحلیل اصول بازار فارکس آورده شده است.

برای بررسی سلامت مالی یک کشور کافیست ارزیابی حجم صادرات و واردات سال گذشته و تغییرات آن نسبت به سال قبل را بررسی کنید. به‌عنوان مثال ژاپن یک کشور صادر کننده فعال است و بیشتر محصولات آن به کشورهای دیگر صادر می‌شود. اگر بررسی‌ها این نتیجه را نشان دهند که صادرات ژاپن بهتر از گذشته است، به‌راحتی می‌توانید قبل از ورود به سال جدید به رفتار پول این کشور در سال گذشته فکر کنید و برای سال آینده نیز نتیجه مشابهی را بگیرید.

البته باید توضیح داد که برای حصول شرایط مطلوب در فرآیند صادرات، باید ارزش پول داخلی را کاهش داد تا جایی که سرمایه‌گذاری در کشور برای سرمایه‌گذاران جهانی جذاب شود.

سایت‌های معتبر تحلیل بنیادی فارکس

سایت‌های زیادی وجود دارند که بر اساس داده‌های معتبر، به تجزیه و تحلیل بنیادی فارکس می‌پردازند. با کمک این سایت‌ها می‌توانید نیازهای اساسی در تحلیل بنیادی را برآورده کنید.

برخی از سایت‌های خارجی معتبر برای تحلیل بنیادی فارکس عبارتند از:

  • www.investing.com
  • www.dailyfx.com
  • www.forexfactory.com
  • www.fxstreet.com
  • www.bloomberg.com
  • www.reuters.com

مزایای تحلیل بنیادی چیست؟

تجزیه و تحلیل بنیادی شرکت‌ها مزایای بسیاری دارد. بیشتر کارشناسانی که طرفدار این تحلیل هستند، بر این باورند که این روش، اطلاعات دقیقی از رخدادهای بازار ارائه و همچنین موقعیت‌های معاملاتی خوبی را سیگنال می‌دهد. اما دلایل دیگری نیز وجود دارند که باعث می‌شود تحلیل بنیادی به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین روش‌های تحلیلی برای سرمایه‌گذاران جذاب باشد. برخی از مزایای تحلیل بنیادی در زیر ذکر شده است.

شناسایی بازارهای برتر

بزرگترین مزیت تحلیل بنیادی این است که به شما کمک می‌کند تا در مورد پیچیدگی‌های مختلف بازار فارکس بیاموزید. بر اساس اصول و قواعد این تحلیل، تحلیل‌گران بنیادی می‌توانند صنایع و شرکت‌های با ارزش (یعنی آن‌هایی که مدل‌های تجاری خوب و چشم‌انداز آینده‌داری دارند) را شناسایی و بهترین‌ها را برای سرمایه‌گذاری انتخاب کنند.

به شما به‌عنوان یک تحلیل‌گر این امکان را می‌دهد تا از سرمایه‌گذاری در شرکت‌ها ضررده اجتناب کنید، صنایعی که ممکن است متحمل ضرر شوند. در عین حال، اگر تعداد دارایی‌های زیادی را در لیست خرید خود داشته‌باشید، تحلیل بنیادی می‌تواند در شناسایی بهترین دارایی بسیار مفید باشد.

منجر به تصمیم‌گیری‌های منطقی می‌شود

تحلیل بنیادی روشی برای اندازه‌گیری ارزش ذاتی یک دارایی است که تمام جنبه‌های کلی اقتصاد، صنعت، قدرت مالی و پتانسیل و مدیریت شرکت را با جزئیات بررسی می‌کند. بنابراین، تجزیه و تحلیل یک شرکت یا صنعت به‌خصوصی می‌تواند به حذف سوگیری معاملاتی کمک کند و زمینه لازم برای تصمیم‌گیری منطقی در یک رویکرد تحلیلی را در اختیار شما قرار دهد.

تحلیل بنیادی فارکس باعث انتخاب استراتژی صحیح در شرایط بحرانی می‌شود

هیچ کس نمی‌خواهد وارد یک موقعیت خطرناک و بحرانی شود. اما فرض کنید در بازار نزولی هستید و همه دارایی‌های شما تحت فشار فروش قرار دارند. در این مورد، یکی از استراتژی‌هایی که می‌توانید برای غلبه بر وحشت و مدیریت دارایی‌های خود استفاده کنید، تحلیل بنیادی فارکس است.

زیرا سرمایه‌گذارانی که از تحلیل بنیادی برای انتخاب نوع سرمایه‌گذاری خود استفاده می‌کنند، می‌دانند که قیمت سهام هر شرکتی ممکن است کاهش یابد. با این حال، برای سهام‌های پر قدرت، با فاندامنتال قوی، وضعیت سریع‌تر بهبود می‌یابد و به حالت عادی باز می‌گردد. به‌خاطر داشته‌باشید که ترس از بحران می‌تواند شما را از تصمیم‌گیری منطقی در شرایط خاص باز دارد. آرام بمانید و به تحلیل خود ادامه دهید.

معایب تحلیل بنیادی فارکس

تحلیل فاندامنتال فارکس نیز مانند هر روش تحلیلی دیگری، دارای نقاط قوت و ضعف است که در ادامه به برخی از کاستی‌های آن اشاره شده است.

پیچیده و زمان‌بر بودن تحلیل

 یکی از معایب تحلیل بنیادی این است که به تلاش و زمان زیادی نیاز دارد. مطالعه عمیق صورت‌های مالی، ترازنامه‌ها، صورت‌های جریان نقدی و سایر صورت‌های مالی را می‌طلبد. با این حال، این فرآیند می‌تواند برای سرمایه‌گذاران، به‌ویژه سرمایه‌گذاران بی‌تجربه، پیچیده و خسته‌کننده باشد.

زمان دقیق خرید یا فروش را ارئه نمی‌دهد

برخلاف تحلیل تکنیکال که به وضوح زمان خرید یا فروش را مشخص می‌کند، تحلیل بنیادی نمی‌تواند زمان دقیق خرید یا فروش را تعیین کند. تحلیل‌گران بنیادی در برابر معاملات کوتاه مدت مقاومت می‌کنند و فقط به معاملات بلندمدت اعتقاد دارند. بنابراین، اگر بازارها به سرعت واکنش متفاوتی نشان دهند، نتایج به‌دست آمده از این تحلیل ممکن است قابل اجرا نباشد.

منتقدان تحلیل بنیادی بر این باورند که از آن‌جایی که این نوع تحلیل بر اطلاعاتی در مورد آنچه قبلاً اتفاق افتاده است تمرکز می‌کند، تحلیل بنیادی می‌تواند منجر به ارزش‌گذاری های نامناسب شود که به نوبه خود می‌تواند منجر به تصمیمات سرمایه‌گذاری ناکافی شود.

آیا تحلیل بنیادی جایگزین خوبی برای سایر تحلیل‌ها شمرده می‌شود؟

بسیاری از کارشناسان، تحلیل بنیادی فارکس را مهمترین گام در سرمایه‌گذاری می‌دانند. اگرچه این نوع تحلیل یک رویکرد سیستماتیک و منطقی برای مطالعه عوامل موثر بر عملکرد یک شرکت یا صنعت است، اما مشخص نیست که آیا تحلیل بنیادی می‌تواند جایگزینی برای آموزش تحلیل تکنیکال یا خواندن نمودارها باشد یا خیر.

البته ترکیب نقاط قوت این روش‌ها بدون شک به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا بازارها را بهتر بشناسند و تعیین کنند که کجا سرمایه‌گذاری کنند. در نهایت از این موارد می توان نتیجه گرفت که پیش‌بینی آینده بازار کار دشواری است و بهترین راه برای موفقیت در معاملات، یادگیری ابزارها و سیستم‌های تحلیلی است.

ترکیب نقاط قوت سیستم‌های تحلیلی به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا بفهمند کجا سرمایه‌گذاری کنند.
ترکیب نقاط قوت سیستم‌های تحلیلی به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا بفهمند کجا سرمایه‌گذاری کنند.

خدمات بروکر اپوفایننس

اپوفایننس به‌عنوان بهترین بروکر برای ایرانیان، یک شرکت کارگزاری مستقل است که شرایط معاملاتی مناسبی را به فعالان بازارهای مالی ارائه می‌دهد. برای ورود به بازار جهانی فارکس می‌توانید در این شرکت حساب معاملاتی باز کنید و از خدمات سریع و با کیفیت آن بهره‌مند شوید. این کارگزاری با استفاده از کانال تلگرامی خود، اطلاع.رسانی دقیقی از اخبار بازار و رویدادهای مرتبط با بازار سرمایه ارائه می‌دهد. در این کانال، مطالب مرتبط با تحلیل فاندامنتال نیز به‌صورت منظم منتشر می‌شود.

تحلیل بنیادی فارکس، به بررسی عوامل اقتصادی، قدرت پولی کشورها و بررسی سایر شاخص‌های کلیدی، دخیل بر اقتصاد کشورها و شرکت‌های مختلف جهان می‌پردازد. در این روش، عوامل مختلفی بررسی می‌شوند که در نهایت به کاربران کمک می‌کند تا با توجه به این عوامل کلیدی، سرمایه‌گذاری امنی داشته‌باشند.

منبع ++++++

تحلیل بنیادی فارکس چیست؟

تحلیل بنیادی فارکس عوامل اصلی و موثر بر اقتصاد یک کشور یا یک شرکت را بررسی می‌کند و ارزش واقعی دارایی‌های سرمایه‌گذاری مانند سهام، فیات و ارزهای رسمی، طلا، نقره، نفت و سایر دارایی‌های ارزشمند را تعیین می‌کند.

کاربرد اصلی تحلیل بنیادی فارکس چیست؟

تحلیل بنیادی فارکس به بررسی عوامل بنیادی و اقتصادی که بر روی قیمت ارز تاثیر می‌گذارند، می‌پردازد. با تحلیل این عوامل، می‌توان پیش‌بینی کرد که در آینده قیمت چه تغییراتی خواهد داشت. معامله‌گران می‌توانند با تکیه بر این اطلاعات، معاملات خود را مدیریت کنند.

مراحل تحلیل بنیادی فارکس چیست؟

تحلیل فاندامنتال فارکس شامل مراحل مختلفی مثل، بررسی شاخص‌های اقتصادی، بررسی شرایط اقتصادی کشورهای مختلف، بررسی شرایط سیاسی و جهانی و شرایط صنعت و شرکت‌های مختلف می‌شود.