شاخص قیمت تولید‌کننده یا PPI، روشی برای اندازه‌گیری میزان تغییر قیمت کالاها و خدماتی است که توسط شرکت‌ها در طول زمان به فروش می‌رسد. این مانند یک کارنامه است که به شما می‌گوید وضعیت اقتصاد از دیدگاه تولیدکنندگان یا افرادی که کالاها را می‌سازند و می‌فروشند، چگونه است. معامله‌گران فارکس می‌توانند از داده‌های PPI برای پیش‌بینی روندهای تورم آتی و اقدامات بانک مرکزی استفاده کنند و استراتژی‌های معاملاتی خود را بر این اساس تنظیم کنند. در این مقاله قصد داریم تا شاخص بهای تولیدکننده را از دیدگاه یک معامله‌گر فارکس بررسی کنیم.

شاخص قیمت تولیدکننده چیست و در کجای فرایند تولید محصول قرار می‌گیرد؟

PPI در مرحله ورودی فرآیند تولید قرار می‌گیرد، زیرا منعکس‌کننده قیمت مواد خام، نیروی کار، سرمایه و تجهیزاتی است که برای تولید کالاها و خدمات استفاده می‌شوند. PPI بر قیمت‌هایی که مصرف‌کنندگان برای محصولات نهایی می‌پردازند، تأثیر می‌گذارد و توسط شاخص قیمت مصرف‌کننده CPI در مرحله خروجی فرآیند تولید اندازه‌گیری می‌شود. PPI و CPI، اغلب برای مقایسه روند قیمت برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان در طول زمان استفاده می‌شوند.

PPI در مرحله ورودی فرآیند تولید قرار می‌گیرد، زیرا منعکس‌کننده قیمت مواد خام، نیروی کار، سرمایه و تجهیزاتی است که برای تولید کالاها و خدمات استفاده می‌شوند.
PPI در مرحله ورودی فرآیند تولید قرار می‌گیرد، زیرا منعکس‌کننده قیمت مواد خام، نیروی کار، سرمایه و تجهیزاتی است که برای تولید کالاها و خدمات استفاده می‌شوند.

معامله‌گران فارکس و شاخص بهای تولیدکننده

شما به‌عنوان یک معامله‌گر فارکس، برای درک شاخص بهای تولیدکننده‌ حالت‌های مختلفی را در نظر بگیرید. مثلاً‌ حالتی که در آن PPI یک کشور بیش‌ازحد انتظار افزایش یافته. در این‌حالت، شما ممکن است ارز آن‌را در انتظار افزایش تورم و نرخ بهره خریداری کنید. اگر PPI یک کشور بیش‌ازحد انتظار کاهش یابد، احتمال دارد ارز آن کشور را در انتظار کاهش تورم و نرخ بهره بفروشید. داده‌های PPI معمولاً در هفته دوم هر ماه منتشر می‌شود و ماه قبل را پوشش می‌دهد.

آیا شاخص بهای تولیدکننده مهم است؟

PPI یا همان شاخص بهای تولیدکننده مهم است، زیرا بر قیمت‌ها تأثیر می‌گذارد. به‌عنوان مثال، اگر قیمت تولید‌کننده سیب افزایش یابد، خواربارفروشی احتمالاً قیمت بیش‌تری برای سیب از شما دریافت خواهد کرد. این اتفاق تورم نامیده می‌شود؛ به این معنی که سطح عمومی قیمت‌ها در‌حال افزایش است. اما اگر قیمت تولید‌کننده سیب کاهش یابد، خواربارفروشی احتمالاً قیمت سیب کم‌تری را دریافت می‌کند، و این بدان معناست که شما برای خرید یک کیلو سیب مبلغ کم‌تری پرداخت خواهید کرد.

تورم به معنای افزایش قیمت در سطح عمومی است.
تورم به معنای افزایش قیمت در سطح عمومی است.

آیا شاخص بهای تولیدکننده منعکس‌کننده اقتصاد سالم است؟

این شاخص منعکس‌کننده سلامت و عمل‌کرد اقتصاد است. به‌عنوان مثال، اگر قیمت تولیدکننده یک محصول سریع‌تر از قیمت مصرف‌کننده افزایش یابد، به این معنی است که تولیدکنندگان سود بیش‌تری کسب می‌کنند که برای اقتصاد خوب است. اما اگر قیمت‌های تولیدکننده سریع‌تر از قیمت‌های مصرف‌کننده کاهش پیدا کند، به این معنی است که تولیدکنندگان سود کم‌تری کسب می‌کنند که برای اقتصاد مضر است.

تفاوت PPI و CPI در چیست؟

PPI با شاخص قیمت مصرف‌کننده CPI متفاوت است. این شاخص، تغییرات قیمت کالاها و خدماتی که مصرف‌کنندگان خریداری می‌کنند را اندازه‌گیری می‌کند. شاخص بهای تولیدکننده PPI، قیمت‌ها را از اولین فروش کالاها و خدمات اندازه‌گیری می‌کند، در‌حالی که CPI قیمت‌های حاصل از فروش نهایی کالاها و خدمات را اندازه‌گیری می‌کند. PPI و CPI هر دو برای اندازه‌گیری تورم و هزینه زندگی استفاده می‌شوند، اما ممکن است همیشه در یک جهت یا با یک نرخ حرکت نکنند. دلیل آن‌هم این است که عوامل دیگری مانند مالیات، یارانه، هزینه‌های توزیع و عرضه و تقاضا بر قیمت‌ها تأثیر می‌گذارد.

شاخص بهای تولیدکننده PPI، قیمت‌ها را از اولین فروش کالاها و خدمات اندازه‌گیری می‌کند، در‌حالی که CPI قیمت‌های حاصل از فروش نهایی کالاها و خدمات را اندازه‌گیری می‌کند.
شاخص بهای تولیدکننده PPI، قیمت‌ها را از اولین فروش کالاها و خدمات اندازه‌گیری می‌کند، در‌حالی که CPI قیمت‌های حاصل از فروش نهایی کالاها و خدمات را اندازه‌گیری می‌کند.

کالاها و خدمات در PPI چگونه دسته‌بندی می‌شوند؟

شاخص بهای تولید‌کننده، میزان تغییر قیمت محصولات و خدماتی را که توسط تولیدکنندگان فروخته می‌شوند، اندازه می‌گیرد. این شاخص برای محاسبه نرخ تورم در یک اقتصاد مورد استفاده قرار می‌گیرد. کالاها و خدمات در PPI بر اساس سه حوزه وسیع دسته‌بندی می‌شوند که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

محصولات و خدمات

این رایج‌ترین روش بررسی شاخص بهای تولیدکننده است که نشان می‌دهد قیمت انواع مختلف محصولات و خدمات در طول زمان چگونه تغییر می‌کنند. به‌عنوان مثال، می‌توانید ببینید که قیمت غذا، انرژی، فلزات، حمل‌و‌نقل و مراقبت‌های بهداشتی در ماه یا سال گذشته چقدر تغییر کرده است. این اطلاعات به شما در برنامه‌ریزی بودجه و هزینه‌هایتان کمک می‌کند.

اطلاعات شاخص بهای تولیدکننده به شما در برنامه‌ریزی بودجه و هزینه‌هایتان کمک می‌کند.
اطلاعات شاخص بهای تولیدکننده به شما در برنامه‌ریزی بودجه و هزینه‌هایتان کمک می‌کند.

صنایع

این روش دیگری است که به کمک آن می‌توانید شاخص بهای تولیدکننده را مورد بررسی قرار دهید. شما به‌عنوان یک محقق یا معامله‌گر فارکس، این توانایی را دارید تا قیمت کالاها و خدمات تولید شده توسط صنایع مختلف را در طول زمان ارزیابی کنید. به‌عنوان مثال می‌توانید ببینید که قیمت کالاها و خدمات تولید شده توسط معدن، ساخت‌وساز و تاسیسات در ماه یا سال گذشته چقدر تغییر کرده است. این می‌تواند به شما در درک عمل‌کرد و سودآوری بخش‌های مختلف اقتصاد کمک کند.

هویت اقتصادی خریدار

هویت اقتصادی خریدار، یک روش مجزا و ویژه برای بررسی و ارزیابی PPI است. این نشان می‌دهد که چگونه قیمت کالاها و خدمات تولید شده توسط انواع مختلف خریداران در طول زمان تغییر می‌کند. به‌عنوان مثال، می‌توانید ببینید که قیمت کالاها و خدمات خریداری شده بر اساس تقاضای نهایی، تقاضای میانی، صادرات و خریدهای دولتی در ماه یا سال گذشته چقدر تغییر کرده است. این می‌تواند به شما در درک عرضه و تقاضا در بازارها و مناطق مختلف کمک کند.

PPI نشان می‌دهد که چگونه قیمت کالاها و خدمات تولید شده توسط انواع مختلف خریداران در طول زمان تغییر می‌کند.
PPI نشان می‌دهد که چگونه قیمت کالاها و خدمات تولید شده توسط انواع مختلف خریداران در طول زمان تغییر می‌کند.

PPI و سطح تورم چه ارتباطی با یک‌دیگر دارند؟

تصور کنید می‌خواهید یک بازی ویدیویی جدید با قیمت 60 دلار بخرید. شما چند ماه است که پول کمک هزینه خود را پس‌انداز کرده‌اید و به اندازه کافی پول برای خرید آن دارید؛ اما وقتی به فروشگاه می‌روید، متوجه می‌شوید که قیمت بازی به 65 دلار رسیده است؛ یعنی باید پول بیش‌تری پرداخت کنید. تورم در اصل به‌همین معناست، یعنی کالاها با گذشت زمان گران‌تر می‌شوند.

چرا کالاها گران می‌شوند؟

چون افرادی که این اشیا را می‌سازند، باید برای چیزهایی که برای ساخت آن‌ها استفاده می‌کنند، هزینه بیش‌تری بپردازند. به‌عنوان مثال، شرکت بازی‌های کامپیوتری باید برای کامپیوترها، نرم‌افزارها، برق و تیمی که بازی‌ها را می‌سازند، هزینه بیش‌تری بپردازد. به این‌ها قیمت تولید‌کننده می‌گویند. شاخص بهای تولیدکننده PPI، میزان تغییر این قیمت‌ها در طول زمان را اندازه‌گیری می‌کند.

چگونه شاخص قیمت تولیدکننده PPI بر ارزها تاثیر می‌گذارد؟

PPI می‌تواند ارزهای بین‌المللی را از طرق مختلفی تحت‌تاثیر قرار دهد. PPI بالاتر نشان می‌دهد که ارزش پول داخلی نسبت به سایر ارزها در‌حال ضعیف شدن است، زیرا برای خرید همان مقدار کالا، واحدهای بیش‌تری از ارز داخلی نیاز است. این امر می‌تواند جذابیت پول داخلی را برای سرمایه‌گذاران و معامله‌گران خارجی که ممکن است آن‌را بفروشند و ارزهای دیگر بخرند، کاهش دهد. این اتفاق می‌تواند منجربه کاهش ارزش پول داخلی در بازار ارز شود. در ادامه، با دو‌حالت دیگر در این بخش آشنا می‌شوید.

تاثیرگذاری بر تراز تجاری

روش دیگری که شاخص بهای تولیدکننده PPI می‌تواند بر ارزهای بین‌المللی تأثیر بگذارد، تأثیر آن بر تراز تجاری است. PPI بالاتر به این معنی است که کالاهای داخلی برای خریداران خارجی گران‌تر است که می‌تواند تقاضا برای صادرات را کاهش دهد. این اتفاق کسری تجاری را افزایش می‌دهد، زیرا ارزش واردات از ارزش صادرات بیش‌تر است. کسری تجاری همچنین می‌تواند بر پول داخلی فشار نزولی وارد کند. این تاثیرگذاری‌ها نشان می‌دهند که اقتصاد داخلی بیش از آن‌که تولید کند، مصرف می‌کند.

PPI بالا کسری تجاری را افزایش می‌دهد، زیرا ارزش واردات از ارزش صادرات بیش‌تر می‌شود.
PPI بالا کسری تجاری را افزایش می‌دهد، زیرا ارزش واردات از ارزش صادرات بیش‌تر می‌شود.

تاثیرگذاری بر سیاست پولی

PPI این توانایی را دارد تا با نفوذ بر سیاست پولی، ارزهای بین‌المللی را تحت‌تأثیر خود قرار دهد. PPI بالاتر نشان می‌دهد که اقتصاد داخلی در‌حال تجربه فشارهای تورمی است که می‌تواند قدرت خرید پول داخلی را کاهش دهد. برای مبارزه با تورم، بانک مرکزی ممکن است نرخ بهره را افزایش دهد تا جریان ورودی، سرمایه خارجی بیش‌تری را جذب کند و تقاضا برای پول داخلی را افزایش دهد. این امر به‌نوبه خود می‌تواند منجربه افزایش ارزش پول داخلی در بازار ارز شود.

چگونه شاخص PPI بر دلار آمریکا تاثیر می‌گذارد؟

شاخص PPI درواقع میانگین تغییر قیمت‌هایی را که تولیدکنندگان داخلی برای تولید خود دریافت می‌کنند، اندازه‌گیری می‌کند. شاخص PPI در اصل شاخص تورم قیمت مصرف‌کننده است که بیش‌تر تورم کلی را تشکیل می‌دهد. شاخص شاخص بهای تولیدکننده PPI با تأثیرگذاری بر انتظارات و اقدامات فدرال رزرو، که سیاست پولی و نرخ‌های بهره را برای اقتصاد ایالات متحده تعیین می‌کند، بر دلار آمریکا تأثیر می‌گذارد. شاخص PPI بالاتر، نشانه تورم بالاتر است که ممکن است فدرال رزرو را وادار کند تا نرخ بهره را برای مهار فشار تورمی افزایش دهد. این امر دلار آمریکا را برای سرمایه‌گذاران جذاب‌تر می‌کند، زیرا آن‌ها می‌توانند بازده بالاتری از دارایی‌های دلاری خود کسب کنند. شاخص پایین‌تر PPI، نشان‌دهنده تورم پایین‌تر است که ممکن است فدرال رزرو را وادار به کاهش نرخ بهره برای تحریک فعالیت‌های اقتصادی کند. این امر باعث می‌شود دلار آمریکا برای سرمایه‌گذاران جذابیت کم‌تری داشته‌باشد، زیرا آن‌ها می‌توانند بازده کم‌تری از دارایی‌های دلاری خود کسب کنند.

شاخص شاخص بهای تولیدکننده با تأثیرگذاری بر انتظارات و اقدامات فدرال رزرو، که سیاست پولی و نرخ‌های بهره را برای اقتصاد ایالات متحده تعیین می‌کند، بر دلار آمریکا تأثیر می‌گذارد.
شاخص شاخص بهای تولیدکننده با تأثیرگذاری بر انتظارات و اقدامات فدرال رزرو، که سیاست پولی و نرخ‌های بهره را برای اقتصاد ایالات متحده تعیین می‌کند، بر دلار آمریکا تأثیر می‌گذارد.

چگونه بر اساس گزارش PPI معامله کنیم؟

برای معامله بر اساس گزارش PPI، معامله‌گران باید داده‌های PPI واقعی را با انتظارات بازار و داده‌های PPI قبلی مقایسه کنند. PPI بالاتر از حد انتظار می‌تواند برای یک ارز صعودی باشد. در مقابل، اگر PPI کم‌تر از حد انتظار باشد، این توانایی را دارد تا باعث نزولی شدن ارزش ارز شود.

رصد داده‌های PPI از کجا امکان‌پذیر است؟

برای نظارت بر داده‌های شاخص بهای تولیدکننده، معامله‌گران می‌توانند از منابع مختلفی مانند وب‌سایت اداره آمار آمریکا و وب‌سایت صندوق بین‌المللی پول استفاده کنند.

برای نظارت بر داده‌های شاخص بهای تولیدکننده، معامله‌گران می‌توانند از منابع مختلفی مانند وب‌سایت اداره آمار آمریکا و وب‌سایت صندوق بین‌المللی پول استفاده کنند.
برای نظارت بر داده‌های شاخص بهای تولیدکننده، معامله‌گران می‌توانند از منابع مختلفی مانند وب‌سایت اداره آمار آمریکا و وب‌سایت صندوق بین‌المللی پول استفاده کنند.

خدمات اپوفایننس

اپوفایننس بهترین بروکر فارکس است که انواع خدمات معاملاتی را در فارکس، CFD، شاخص‌ها و ارزهای دیجیتال ارائه می‌دهد. شما می‌توانید با خیال راحت و آسوده با استفاده از پلت‌فرم‌ها و امکانات این کارگزاری معامله کنید. بروکر آنشور اپوفایننس که به تازگی رگوله Asic استرالیا را دریافت کرده، این امکان را در اختیارتان قرار می‌دهد تا با ابزارهای موجود در آن، تحلیل‌های خود را انجام دهید و با کسب اطلاعات مهم از اقتصاد آمریکا، مثل شاخص بهای تولیدکننده و سایر پارامترهای مهم و تاثیرگذار، تصمیمات معاملاتی درستی بگیرید.

PPI یا شاخص بهای تولیدکننده، یک معیار است که میزان تغییر قیمت کالاها و خدمات را در سطح تولیدکننده اندازه‌گیری می‌کند. این شاخص نوسان قیمت محصولات را از دید تولیدکنندگان می‌سنجد و به‌عنوان یک نوع کارنامه اقتصادی عمل می‌کند. درواقع، PPI میانگین قیمت‌های فروش کالاها و خدمات را در محل پایانی تولید اندازه‌گیری می‌کند. این میانگین قیمت‌ها توسط تولیدکنندگان به خرده‌فروشان فروخته می‌شود و خرده‌فروشان آن‌را به بازارهای محلی منتقل می‌کنند. معامله‌گران فارکس می‌توانند از این داده‌ها برای پیش‌بینی روندهای تورم و تصمیم‌گیری در مورد اقدامات بانک مرکزی استفاده کنند.

منبع +

شاخص بهای تولیدکننده چیست؟

شاخص بهای تولیدکننده نشان می‌دهد قیمت‌هایی که تولیدکنندگان برای محصولات و خدمات خود دریافت می‌کنند، چگونه تغییر می‌کند. این شاخص می‌تواند تورم آینده را پیش‌بینی کند.

تفاوت شاخص بهای تولیدکننده و شاخص قیمت مصرف‌کننده در چیست؟

شاخص بهای تولیدکننده، تغییرات قیمت‌هایی را که تولیدکنندگان کالا و خدمات در آمریکا پرداخت می‌کنند، اندازه‌گیری می‌کند؛ در‌حالی که شاخص قیمت مصرف‌کننده، تغییرات قیمت کالا و خدماتی را که توسط مصرف‌کنندگان پرداخت می‌شود، اندازه‌گیری می‌کند.

چرا شاخص بهای تولیدکننده مهم است؟

 چون یک شاخص پیشرو از وضعیت اقتصاد و جهت تورم است. PPI برای پیش‌بینی تورم در قراردادهای مختلف استفاده می‌شود. همچنین برای بررسی تغییرات قیمت‌های عمده‌فروشی و خرده‌فروشی حیاتی است.