هر تریدر یک تایم فریم ویژه معاملاتی برای خودش دارد و بیشتر معاملات خود را در آن بازه زمانی انجام می‌دهد. در اسمارت مانی، ما با پدیده‌ای به نام مولتی تایم فریم روبه‌رو هستیم که پنجره جدیدی از دانش معاملاتی را به روی ما باز می‌کند. در این مقاله می‌خواهیم قبل از هر چیز، شما را با مفهوم تایم فریم آشنا کنیم، سپس به‌دنبال بهترین تایم فریم برای اسمارت مانی بگردیم، در مورد مولتی تایم فریم به شما اطلاعاتی بدهیم، مزایا و معایب تحلیل و ترید به روش ترکیب تایم فریم‌ها را روشن سازیم و چگونگی تحلیل به روش ترکیب تایم فریم‌ها را نشانتان ‌دهیم. با ما همراه باشید.

تایم فریم چیست؟

قبل از اینکه به سراغ بهترین تایم فریم برای اسمارت مانی برویم، بهتر است نگاهی به مفهوم پشت بازه‌های زمانی بیندازیم. تایم فریم (Time frame) در فارکس به بازه‌های زمانی اشاره دارد که در آن‌ها تغییرات قیمت دارایی‌هایی مانند جفت‌ارزها در دو بُعد قیمت و زمان به نمایش در می‌آید. به زبان ساده، در هر تایم فریم متوجه می‌شویم که قیمت در یک بازه زمانی خاص چه تغییری می‌کند. تایم فریم‌ها از یک ثانیه تا چند سال وجود دارند و به سه دسته تایم فریم کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت تقسیم می‌شوند.

بهترین تایم فریم برای اسمارت مانی چیست؟

انتخاب یک بازه زمانی برای انجام معاملات، یکی از انتخاب‌های سرنوشت‌ساز تریدرها است. با وجود اهمیت این موضوع، نمی‌توانیم تایم فریم یگانه‌ای را برای تمام تریدرها معرفی کنیم. چون انتخاب تایم فریم به افراد، استراتژی‌هایی که مورداستفاده قرار می‌دهند و حتی وضعیت ذهنی آن‌ها زمانی که مشغول تماشای سرنوشت معامله خود هستند بستگی پیدا می‌کند. به‌همین دلیل، در ادامه می‌خواهیم شما را با مزیت‌ها و معایب هر کدام از تایم فریم‌های روزانه آشنا کنیم تا بتوانید باتوجه‌به شرایطی که دارید، بهترین تصمیم را برای خودتان بگیرید.

 این مورد را در نظر داشته باشید که چیزی به نام تایم فریم‌ برتر وجود ندارد. این شما هستید که باید تایم فریمی که مطلوبتان است را پیدا کنید. به‌عنوان‌مثال، تایم فریم‌های بالاتر، ظاهر تروتمیزتری دارند؛ اما تایم فریم‌های کمتر، نوسان‌ها را با شدت بیشتری به شما نشان می‌دهند. البته شما مجبور نیستید فقط روی یک تایم فریم تمرکز کنید. کمی بعد شما را با موضوع جذاب مولتی تایم فریم هم آشنا می‌کنیم؛ ولی قبل از آن بیایید نگاهی عمیق‌تر به تایم فریم‌های مختلف بیندازیم.

انتخاب تایم فریم به افراد، استراتژی و وضعیت ذهنی آن‌ها زمانی که مشغول تماشای سرنوشت معامله خود هستند بستگی دارد.
انتخاب تایم فریم به افراد، استراتژی و وضعیت ذهنی آن‌ها زمانی که مشغول تماشای سرنوشت معامله خود هستند بستگی دارد.

تایم فریم یک ‌دقیقه‌ای

اگر جزو کسانی هستید که از دنبال‌کردن تغییرات جزئی قیمت لذت می‌برند و می‌خواهید معامله خود را در عرض چند دقیقه به سرانجام برسانید، از ترید در تایم فریم یک‌دقیقه‌ای که نمونه‌ای از بهترین تایم فریم برای اسمارت مانی است، راضی خواهید شد. به‌همین دلیل، اگر تصمیمتان برای ترید در تایم فریم یک‌دقیقه‌ای جدی است، باید قبل از هر چیز، استراتژی ترید در این تایم فریم را بسازید و پیش از ترید با سرمایه واقعی‌تان، آن را آزمایش کنید. به یاد داشته باشید که معامله در تایم یک‌ دقیقه‌ای تمام توجه معامله‌گر را می‌طلبد.

چون کندل‌ها به‌صورت دقیقه‌ای باز و بسته می‌شوند و سیگنال‌های ورود و خروج از معامله بسیار سریع می‌آیند و می‌روند، به‌دلیل سرعت ایجاد کندل‌های قیمتی در تایم فریم یک‌دقیقه‌ای، تریدرها این فرصت را دارند تا معامله‌های بیشتری را در طول یک روز معاملاتی انجام دهند.

بنابراین، اگر استراتژی درستی برای ترید در این تایم فریم نداشته باشید، خیلی زود سرمایه خود را از دست می‌دهید. از آنجاکه میزان استاپ‌لاس در معامله‌های تایم یک‌ دقیقه‌ای کوچک است، می‌توانید پوزیشن خود را بسیار بزرگ انتخاب کنید.

در تایم فریم‌های یک دقیقه‌ای چون کندل‌ها به‌صورت دقیقه‌ای باز و بسته می‌شوند و سیگنال‌های ورود و خروج از معامله بسیار سریع می‌آیند و می‌روند، تریدرها این فرصت را دارند تا معامله‌های بیشتری را در طول یک روز معاملاتی انجام دهند.
در تایم فریم‌های یک دقیقه‌ای چون کندل‌ها به‌صورت دقیقه‌ای باز و بسته می‌شوند و سیگنال‌های ورود و خروج از معامله بسیار سریع می‌آیند و می‌روند، تریدرها این فرصت را دارند تا معامله‌های بیشتری را در طول یک روز معاملاتی انجام دهند.

تایم فریم 5 دقیقه‌ای

در ادامه جستجویمان برای یافتن بهترین تایم فریم برای اسمارت مانی، به تایم فریم پنج دقیقه‌ای می‌رسیم. نمودار قیمتی پنج دقیقه‌ای برای کسانی که می‌خواهند از چند قدم عقب‌تر روند حرکت قیمت را دنبال کنند، مناسب است. تریدر در نمودار پنج دقیقه‌ای، خلاصه حرکت قیمت در بازه پنج دقیقه را تماشا می‌کند. میزان تمرکز موردنیاز در این تایم‌ فریم، کمتر از نمودار یک دقیقه‌ای است.

 چون همان‌طور که اشاره کردیم، کندل‌ها هر پنج دقیقه یک‌بار تشکیل می‌شوند. در مقایسه با تایم فریم یک دقیقه‌ای، تریدرها در نمودار زمانی پنج دقیقه‌ای موقعیت‌های معاملاتی کمتری را در طول یک بازه زمانی مشابه به‌دست می‌آورند. از طرف دیگر، مقدار سود یا ضرر در این تایم فریم، بیشتر از تایم فریم یک دقیقه است و معامله‌ها هم بیشتر طول می‌کشند. البته پوزیشن معاملاتی هم کوچک‌تر خواهد بود.

نمودار قیمتی پنج دقیقه‌ای برای کسانی که می‌خواهند از چند قدم عقب‌تر روند حرکت قیمت را دنبال کنند، مناسب است.
نمودار قیمتی پنج دقیقه‌ای برای کسانی که می‌خواهند از چند قدم عقب‌تر روند حرکت قیمت را دنبال کنند، مناسب است.

تایم فریم 15 دقیقه‌ای

این تایم فریم مناسب کسانی است که می‌خواهند روندها یا جهت حرکت بازار را در طول یک روز معاملاتی، آن هم بدون تجربه نوسان‌های لحظه‌ای ببینند. معامله روی نمودارهای 15 دقیقه‌ای به تمرکز کمتری نیاز دارند و برای به ثمر رسیدن معامله‌ها باید بیشتر از همیشه صبور باشید. معمولا معامله‌گران حرفه‌ای بیشتر از یک یا دو معامله را در طول تایم فریم 15 دقیقه‌ای انجام نمی‌دهند؛ چون ورود و خروج از یک معامله، خیلی طول می‌کشد.

به‌دنبال این موضوع، مقدار سود و ضرر در معامله‌ها هم بیشتر از تایم فریم‌های پنج یا یک دقیقه‌ای است. به‌دلیل اینکه تعداد معاملات کمتری را در تایم فریم 15 دقیقه‌ای باز می‌کنید، می‌توانید چندین معامله را با آرامش بیشتری به‌صورت همزمان پیش ببرید.

معمولا معامله‌گران حرفه‌ای بیشتر از یک یا دو معامله را در طول تایم فریم 15 دقیقه‌ای انجام نمی‌دهند.
از آنجا که ورود و خروج از یک معامله، در تایم فریم 15 دقیقه‌ای خیلی طول می‌کشد؛ معمولا معامله‌گران حرفه‌ای بیشتر از یک یا دو معامله را در این تایم فریم انجام نمی‌دهند.

مولتی تایم فریم چیست؟

همان‌طور که برخی از معامله‌گرها روی یک تایم فریم متمرکز می‌شوند، تریدرهایی هم هستند که به یک بازه زمانی بسنده نکرده و از بررسی چند تایم فریم برای به‌دست‌آوردن فرصت‌های معاملاتی استفاده می‌کنند. هنگام معامله در یک تایم فریم، شما فقط به اتفاق‌هایی که در همان بازه زمانی رخ می‌دهند، توجه می‌کنید و بر اساس تحلیلتان از همان تایم فریم دست به معامله می‌زنید؛ ولی معامله مولتی تایم فریم به این معنی است که شما با نگاهی بلندمدت‌تر به نمودارها می‌نگرید و از نتیجه تحلیل‌های خود در تایم‌ فریم‌های بالاتر برای گرفتن تصمیم بهتر در تایم فریم پایین‌تر کمک می‌گیرید.

 این مورد یکی از راه‌های یافتن بهترین تایم فریم برای اسمارت مانی هم به‌شمار می‌رود. به‌عنوان‌مثال، معامله‌گری که می‌خواهد در تایم فریم یک دقیقه‌ای اما به‌صورت مولتی تایم فریم دست به معامله بزند، بازه‌های زمانی پنج و 15 دقیقه‌ای را هم برای تایید جهت روند مورد بررسی قرار می‌دهد. به‌همین ترتیب، تریدری که می‌خواهد معامله خود را در تایم فریم پنج دقیقه‌ باز کند، به‌دنبال تایید روند و حرکت بازار در تایم فریم 15، 30 و حتی یک‌ساعته است.

یکی از راه‌های یافتن بهترین تایم فریم برای اسمارت مانی، بررسی چند تایم فریم برای به‌دست‌آوردن فرصت‌های معاملاتی است.
یکی از راه‌های یافتن بهترین تایم فریم برای اسمارت مانی، بررسی چند تایم فریم برای به‌دست‌آوردن فرصت‌های معاملاتی است.

بهترین ترکیب تایم فریم در اسمارت مانی چیست؟

تایم فریم‌ها در اسمارت مانی به دو دسته کلی تایم فریم‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت تقسیم می‌شوند. تایم فریم کوتاه‌مدت، شامل بازه‌های زمانی یک دقیقه‌ای، پنج دقیقه‌ای و 15 دقیقه‌ای است. تایم فریم بلندمدت هم بازه‌های زمانی 30 دقیقه‌ای، یک ‌ساعته و گاهی بیشتر را در برمی‌گیرد که تحلیل خبرها و داده‌های بنیادی هم در این بازه‌های کلیدی انجام می‌شوند.

در مورد بهترین ترکیب تایم فریم در اسمارت مانی، باید بگوییم که چیز ثابتی به‌عنوان بهترین ترکیب وجود ندارد. چون شما باید باتوجه‌به استراتژی معاملاتی، سطح ریسک‌پذیری و مدت زمانی که می‌خواهید پای چارت‌ها بگذرانید، در مورد ترکیب تایم فریم طلایی خودتان تصمیم بگیرید.

مزایای ترید مولتی تایم فریم در اسمارت مانی

استراتژی مولتی تایم فریم بودن در بازارهای مالی، مزیت‌های زیادی برای معامله‌گران دارد. در ادامه می‌خواهیم در کنار بررسی مزیت‌های این روش تحلیلی، نگاهی هم به معایب آن بیندازیم.

مزایای ترکیب تایم فریم در اسمارت مانی

بهترین تایم فریم برای اسمارت مانی را با بررسی مزیت‌های مولتی تایم فریم تریدینگ بهتر درک کنید.

  • دید گسترده‌تری را به دست می‌آورید: تحلیل چند تایم فریم به شما کمک می‌کند با استفاده از شیوه نگاه کل به جز، بتوانید تحلیل بهتر و دقیق‌تری از آنچه که در بازار اتفاق می‌افتد، داشته باشید.
  • ریسک معاملات کاهش پیدا می‌کند: وقتی بتوانید استراتژی معاملاتی خود را در تایم فریم‌های مختلف زیر ذره‌بین ببرید، جلوی ورودهای اشتباه را می‌گیرید و با اطمینان بیشتری وارد موقعیت‌های معاملاتی می‌شوید.
  • سیگنال‌های ورود و خروج را تایید می‌کنید: هنگامی که استراتژی خودتان را برای ورود یا خروج از معامله‌ها به‌کار می‌گیرید، بررسی چند تایم فریم می‌تواند به‌عنوان تایید سیگنال‌ها به کمک شما بیاید. این موضوع می‌تواند اعتماد شما به تحلیلتان را بسیار بالا ببرد.
استفاده از مولتی تایم فریم برای تعیین بهترین تایم فریم برای اسمارت مانی، دید گسترده‌تر، ریسک کمتر و سیگنال‌های ورود و خروج مطمئن‌تری را به معامله‌گران می‌دهد.
استفاده از مولتی تایم فریم برای تعیین بهترین تایم فریم برای اسمارت مانی، دید گسترده‌تر، ریسک کمتر و سیگنال‌های ورود و خروج مطمئن‌تری را به معامله‌گران می‌دهد.

معایب ترکیب تایم فریم در اسمارت مانی

حالا باید نگاهی به معایب این موضوع بیندازیم تا هر دو جنبه این روش تحلیل را دریابیم.

  • پیچیدگی کار تحلیل، بالا می‌رود: انجام تحلیل مولتی تایم فریم به دانش و تجربه معاملاتی شما نیاز دارد. اگر در آغاز راه هستید، شاید انجام این کار آن‌قدرها هم برایتان ساده نباشد.
  • تصمیم‌گیری‌ها به زمان بیشتری نیاز پیدا می‌کنند:بررسی چند تایم فریم در مقایسه با تمرکز روی یک تایم فریم، به زمان و دقت بیشتری نیاز دارد. به‌همین دلیل، شما باید صبورانه، دست به تحلیل بازه‌های زمانی بزنید و تا رسیدن به نتیجه قطعی و یافتن بهترین ترکیب تایم فریم در اسمارت مانی صبور باشید.

چگونه تحلیل مولتی تایم فریم را انجام دهیم؟

برای‌آنکه بتوانید از روش قدرتمند ترکیب چند بازه زمانی با هدف یافتن بهترین تایم فریم برای اسمارت مانی کمک بگیرید، می‌توانید مراحل زیر را پی بگیرید.

  • دارایی یا جفت‌ارز موردنظر خود را انتخاب کرده و چارت‌های قیمتی را در بازه‌های زمانی چهار ساعته، یک ساعته، 30 دقیقه، 15 دقیقه و 5 دقیقه باز کنید؛
  • در هر بازه زمانی، به‌دنبال تشخیص روندها، الگوها، نواحی حمایت و مقاومت باشید؛
  • به‌دنبال سیگنال‌های معاملاتی بگردید که می‌توانید تایید آن‌ها را در چندین تایم فریم بگیرید؛
  • سپس سیگنالی که همسو با استراتژی معاملاتی و ظرفیت ریسک‌پذیری‌تان است را به‌عنوان اولین معامله بر مبنای تحلیل مولتی تایم فریم برگزینید.

خدمات اپوفایننس

هر استراتژی معاملاتی حتی بهترین ترکیب تایم فریم در اسمارت مانی، برای خودش نقطه‌های قوت و ضعف دارد. مهم این است که شما قبل از هر کاری، استراتژی خود را در نسخه دمو مورد آزمایش قرار دهید و سپس پس از کسب نتیجه قابل‌قبول، آن را در حساب اصلی خود به‌کار بگیرید. ما در بروکر رگوله شده اپوفایننس با ارائه حساب‌های مختلف معاملاتی، ابزارهای تحلیل به‌روز، پشتیبانی عالی از مشتریان و اسپردهای رقابتی، آماده‌ خدمت‌رسانی به شما تریدرهای عزیز هستیم.

منبع +++

قانون بررسی سه تایم فریم چیست؟

این یک قانون تجربی در میان تریدرها است که می‌گوید قبل از آغاز هر معامله باید دست‌کم سه تایم فریم بالاتر را بررسی کرده باشید.

استراتژی مولتی تایم فریم میانگین متحرک چیست؟

این استراتژی از تقاطع میانگین متحرک حرکت قیمت برای تولید سیگنال‌های معاملاتی کمک می‌گیرد. می‌توانید اندیکاتور مربوط به آن را در تریدینگ ویو به چارت معاملاتی خود بیفزایید.