یک استراتژی معاملاتی خوب و قوی، راهبردی است که به شما امکان میدهد با خیال راحت در بازار مالی سود کسب کنید. معامله با چند بازه زمانی، میتواند یک عنصر اساسی و بخشی از این راهبرد معاملاتی برای هر معاملهگر باشد. شما با استفاده از بازههای زمانی متعدد، میتوانید معاملات خود را بهتر مدیریت کنید. معامله با سه تایم فریم، یک رویکرد بسیار عالی است که تریدرهای حرفهای همیشه توصیه میکنند، زیرا انعطافپذیری و شناسایی روند قیمت را افزایش میدهد و میزان موفقیت معاملات را بالا میبرد. در ادامه، به نحوه معامله با سه تایم فریم در فارکس میپردازیم.
بروکر اپوفایننس، بهترین بروکر فارکس است که با ثبتنام در آن، میتوانید با کمترین اسپرد و کمیسیون، خریدوفروش سهام و ارز را انجام دهید. این کارگزاری تمامی ابزارهای معاملاتی، از جمله ارزهای فارکس، ارزهای دیجیتال، سهامهای بینالمللی و کالاها را به کاربران خود در یک پلتفرم جامع و امن ارائه میدهد. از امکانات بینظیر این مجموعه، میتوان به کپی ترید و سوشیال ترید بدون پرداخت کمیسیون اشاره کرد.
تحلیل مولتی تایم چیست؟
به تحلیل قیمت در بازههای زمانی مختلف، تحلیل مولتی تایم میگویند. تحلیل تکنیکال بر مبنای زمانهای مختلف به ما این امکان را میدهد تا دیدگاههای مختلف زمانی را از نظر قیمت باهم ادغام کنیم و به یک دیدگاه جامع برسیم. استفاده از بازههای زمانی متعدد در معاملات فارکس، مانند کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت، انعطافپذیری و شناسایی روند حرکتی قیمت را افزایش میدهد و به درک بهتر ما از نمودار کمک میکند.
معامله با سه تایم فریم
معاملهگران حرفهای در بازارهای مالی، همیشه توصیه میکنند که از تحلیل مولتی تایم برای بررسی روند قیمت استفاده کنید. اگر به خوبی بازههای زمانی مختلف را تحلیل کنید و تفاوت آنها را بدانید، میتوانید نقاط ورود مناسب به معاملات را پیدا کنید و یک استراتژی کارآمد در بازارهای مالی برای کسب سود داشتهباشید. معامله با سه تایم فریم، بهترین روش برای تحلیل زمانی بازار است که در کنار سایر مهارتهای معاملهگری، در موفقیت شما تاثیر زیادی دارد.
ادغام سه تایم فریم با یکدیگر و قراردادن دادههای هر کدام در کنار هم، روشی است که تریدرهای باتجربه از آن برای تشخیص روند، نواحی حمایت و مقاومت و نقاط ورود و خروج استفاده میکنند. این معاملهگران عقیده دارند که در تایم فریم بالاتر، باید به سراغ روند کلی قیمت بروند. تشخیص مسیر حرکت قیمت در جهت نزولی یا صعودی و کلیت بازار، در تایم فریم بالاتر بسیار راحتتر است و از طرفی بسیاری از حرکات کوچک قیمت در آن فیلتر میشود. از تایم فریم میانمدت یا میانی، برای شناسایی نواحی مهم بازار و نقاط احتمالی بازگشت قیمت میتوان استفاده کرد. تایم فریم کوتاهمدت نیز نقاط ورود مناسب را به معاملهگر میدهد و از ضررهای احتمالی جلوگیری میکند.
درک معامله با سه تایم فریم
درک اینکه چگونه بازههای زمانی مختلف اطلاعات متفاوتی به ما میدهند، یک مهارت ضروری است. زمانی که با تحلیل یک تایم فریم وارد معامله میشوید، درواقع شما یک روی سکه را میبینید. در تایم فریم کوچکتر یا بزرگتر از تایم فریم انتخابی شما، ممکن است اتفاقات متفاوتی درحال رخدادن باشد. برای مثال، شما در تایم فریم 15 دقیقه درحال مشاهده الگوی انگلفینگ نزولی هستید که کندل قدرتمندی را تشکیل داده است. از طرفی در همین تایم فریم، یک برخورد به ناحیه مقاومتی نیز توجه شما را جلب میکند؛ اما اگر تایم فریم را به 1 ساعته تغییر دهید، خواهید دید که این بازگشت قیمت، صرفا یک اصلاح کوچک در تایم فریم بزرگتر است.
برای تشخیص حرکات قیمت، لازم است تا از دید بالاتر به نمودار نگاه کنید. معمولا بازههای زمانی چند ساعته و روزانه برای بسیاری از معاملهگران جهت شناخت روند بازار مناسب است. البته که انتخاب بازه زمانی مناسب کاملا به استراتژی و روش معاملاتی شما بستگی دارد، اما اگر میخواهید از بازار سود بگیرید، حتما باید روند بازار را به خوبی در تایم فریمهای بزرگ بررسی کنید. برای مثال، در تایم فریم روزانه، روند صعودی EUR/USD کاملا مشخص است، اما در تایم فریم 15 دقیقه، قیمت با ثبت کندلهای نزولی به سمت پایین حرکت میکند. در چنین شرایطی اگر روند صعودی قیمت نقض نشده باشد حرکت قیمت در تایم فریم 15 دقیقه را میتوان اصلاح قیمتی در نظر گرفت و از معامله در جهت نزولی چشمپوشی کرد.
روندهای قیمت در تایم فریم بزرگتر اگر نقض شوند، در تایم فریم کوچکتر نقاط ورود مناسبتری به معاملهگر ارائه میدهند. تریدرهای حرفهای از تایم فریم کوچکتر برای ورود به معامله استفاده میکنند، زیرا عقیده دارند که در تایم فریم کوچکتر، دقیقتر میتوانند واکنش قیمت را تشخیص دهند. اندازه تایم فریم و کوچکی یا بزرگی آن برای معاملهگران مختلف متفاوت است. معاملهگران نوسانی یا اسکالپر، معمولا تایم فریم های 1 تا 5 دقیقه را کوچک در نظر میگیرند، درحالیکه معاملهگران سوئینگ ممکن است تایم فریم 15 تا 30 دقیقه را تایم فریمهای کوچک به حساب بیاورند.
در هرحال، هر معاملهگری با توجه به استراتژی معاملاتی خود، چند تایم فریم را برای معامله در نظر میگیرد و از هر کدام تحلیل متفاوتی برداشت میکند. اما آنچه مهم است، ادغام چند تایم فریم برای رسیدن به بهترین تحلیل قیمت یک ارز یا سهام است که بتواند میزان ریسک را کاهش دهد و به موفقیت معاملات کمک کند.
بیشتر بخوانید: تشخیص روند بازار
نحوه معامله با سه تایم فریم
یافتن چارچوب زمانی مناسب برای ادغام در استراتژی معاملاتی کار آسانی نیست. با اینحال، میتوانید تایم فریمهای مختلف را با یکدیگر ترکیب کنید تا به یک ترکیب مناسب برسید. برای مثال ادغام تایم فریم 4 ساعته، 1 ساعته و 15 دقیقهای بسیار رایج است؛ اما ممکن است مناسب روش معاملاتی شما نباشد. بهترین روش برای یافتن چارچوب زمانی مناسب، قراردادن 3 تایم فریم بزرگ، متوسط و کوچک در کنار یکدیگر است تا تفاوتهای آنها بتواند شما را به یک تحلیل جامع از قیمت برساند. در ادامه، نحوه معامله با سه تایم فریم را میآموزید. پس با ما همراه باشید.
تحلیل تایم فریم سهگانه، فرآیند نظارتی بر یک جفتارز یا سهام در بازههای زمانی مختلف است. معمولاً از بازه زمانی بزرگتر برای شناسایی یک روند بلندمدت استفاده میشود، درحالیکه بازه زمانی کوتاهتر برای تشخیص نقاط ورود و خروج ایدهآل مناسب است. اگر بخواهیم یک مثال غیرنموداری بزنیم، در نظر بگیرید که بازه زمانی طولانیتر، نمای زمین از ارتفاع 10000 فوتی است، درحالیکه تایم فریم کوچکتر، چشمانداز نزدیک زمین است. هر دو این تایم فریمها، ذاتا مفید هستند و اطلاعات فراوانی به ما میدهند؛ اما دادههای هرکدام متفاوت است.
وقتی از ابزارهای تحلیل نمودار قیمت (برای مثال تریدینگ ویو) استفاده میکنید، متوجه میشوید که بازههای زمانی مختلفی را از نمودارهای ۱ دقیقهای تا نمودارهای ۱ ماهه ارائه میدهند. هر یک از این تایم فریمها، نمای منحصر به فرد از بازار است و حرکت قیمت را در مقیاسهای مختلف نشان میدهد.
در این ابزارها، دورههای مختلف زمانی بهصورت M، H، D، W و MN مشخص میشوند. “M” برای «دقیقه»، “H” به معنای «ساعت»، “D” به معنای «روز»، “W” به معنای «هفته» و “MN” به معنای «ماه» است. همچنین، ممکن است اعداد زمانی با هر دوره ترکیب شود. یک مثال خوب در این مورد، نمودار چهار ساعته است که به اختصار “4H” است.
معامله با سه تایم فریم باعث میشود تا بیشترین انعطاف را برای گرفتن روندهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت داشتهباشید. تجزیهوتحلیل سه فریم زمانی، یکی از بهترین راهها برای ساخت یک سبک معاملاتی قوی است؛ چرا که بسیاری از معاملهگران فارکس در سرتاسر جهان از سه بازه زمانی برای اتخاذ تصمیمات معاملاتی خود استفاده میکنند.حال سه قدم ضروری برای معامله با سه تایم فریم را معرفی میکنیم.
- روند اصلی را تعیین کنید: بزرگترین بازه زمانی را بهعنوان روند اصلی بازار در نظر بگیرید. با داشتن یک بازه زمانی بزرگ، روند کلان حرکتی در قیمت قابل تشخیص است که براساس آن میتوانید روش معاملاتی خود را تعیین کنید. بهعبارت دیگر، درک کلیت بازار از دیدگاه بزرگ به دست میآید و به ما در تصمیم برای معامله کمک میکند. برای مثال، در نمودار روزانه، فرض کنید که EUR/USD بالاتر از 200 SMA معامله میشود. اگرچه این تحلیل کلی است، اما به ما میگوید که روند اصلی «صعودی» است. با استفاده از این داده، میتوانیم بهدنبال معاملات خرید در طول روز باشیم و از معاملات فروش چشمپوشی کنیم.
- سطوح حمایت و مقاومت را پیدا کنید: دومین بازه زمانی، باید نسبت به اولین تایم فریم انتخابی، کوچکتر باشد. برای مثال اگر تایم فریم روزانه را یک تایم فریم بزرگ در نظر گرفتهاید، بازه زمانی 4 ساعته میتواند دومین انتخاب شما باشد. این بازه زمانی نیز دید خوبی از حرکات قیمت به شما میدهد و از طرفی برای مشخصکردن محدودههای حمایتی و مقاومتی مناسب است. بازه زمانی میانی، میتواند سیگنالهای میانمدتی ارائه دهد و از طرفی برای شناخت نقاط بازگشت قیمت، بسیار بهتر از تایم فریم کوچکتر عمل کند.
سطوح حمایت و مقاومت، سطوحی در نمودار هستند که قیمت به آنها واکنش نشان میدهد. سطح حمایتی به سطوحی گفته میشود که قیمت را روبه بالا بازمیگرداند و اجازه کاهش قیمت را نمیدهد. قیمت با برخورد به سطح حمایت، به احتمال زیاد افزایش پیدا میکند و روند نزولی خود را تغییر میدهد. سطح مقاومتی نیز اجازه صعود قیمت را نمیدهد و با ایجاد مقاومت، مانع از افزایش آن میشود. قیمت با برخورد به سطح مقاومت به احتمال زیاد کاهش پیدا میکند و روند صعودی خود را تغییر میدهد. - نقاط ورود و خروج را تعیین کنید: در تحلیل سه تایم فریم، از کوچکترین تایم فریم برای تعیین روند کوتاهمدت و یافتن نقاط ورودی و خروجی استفاده میکنیم. اگرچه یافتن نقاط ورود و خروج چالشبرانگیز است، اما بازههای زمانی کوتاهتر به ما کمک میکنند تا ریسک معاملات خود را با دقت مدیریت کنیم. در بازه زمانی کوتاه، تغییرات قیمت و شکل کندلهای تشکیلشده بهراحتی قابل مشاهده است. این ویژگی کمک میکند تا با ریسک کمتری وارد معاملات شویم و نقاط بهتری را برای ورود و خروج انتخاب کنیم.
برای مثال، اگر بازه زمانی 15 دقیقه را برای استراتژی معاملاتی خود بهعنوان بازه ورود به معامله در نظر گرفته باشید. اگر قیمت پس از تشکیل یک انگلفینگ صعودی، کندل تاییدیه مناسبی صادر کند، در صورتی که در بازه زمانی بالاتر، قیمت در ناحیه حمایتی باشد، باید به سراغ روند بلند مدت بروید. اگر روند بلندمدت نیز خبر از صعود قیمت بدهد، این یک سیگنال قوی برای معامله خرید است که به احتمال زیاد میتوانید از آن سود کسب کنید.
بهترین ترکیب مولتی تایم برای معامله چیست؟
هیچ قانون مشخصی در مورد معامله با سه تایم فریم و اینکه چه تایم فریمهای زمانی را میتوان با هم ترکیب کرد تا به یک چارچوب زمانی مناسب رسید، وجود ندارد. اگر بازههای زمانی خیلی نزدیک بههم باشند، نمیتوانید تفاوت آنها را تشخیص دهید. بنابراین استفاده از سه تایم فریم مختلف بیفایده است. بسیار مهم است که بازههای زمانی را انتخاب کنید که مجموعهای متنوع از اطلاعات قیمت را به شما ارائه میدهند. برای مثال، مقایسه یک تایم فریم 1 دقیقهای با تایم فریم 90 ثانیهای، کمکی به شما در تحلیل نمودار قیمت نمیکند، چون اختلاف زیادی با یکدیگر ندارند.
در ادامه، نمونههایی از بهترین بازههای زمانی که میتوانید برای استراتژی معاملاتی خود استفاده کنید، آورده شده است. هرچند هیچ اجباری در استفاده از این بازههای زمانی وجود ندارد؛ اما برای آنکه بتوانید دیدگاه تحلیلی خود را قوی کنید، بهتر است از این لیست تعدادی تایم فریم را مطابق با روش معاملاتی خود، آزمایش کنید و بهترین آن را در استراتژی معاملاتی خود قرار دهید.
- 1 دقیقه، 5 دقیقه و 30 دقیقه
- 5 دقیقه، 30 دقیقه و 4 ساعت
- 15 دقیقه، 1 ساعت و 4 ساعت
- 1 ساعته، 4 ساعته و روزانه
- 4 ساعته، روزانه و هفتگی
به یاد داشتهباشید، لازم نیست فقط یکی از موارد بالا را انتخاب کنید، بلکه شما آزاد هستید که تایم فریمها را تغییر دهید تا به یک بازه زمانی مناسب و قابل اجرا برای استراتژی معاملاتی خود برسید. با آزمون و خطا، میتوانید دقیقاً مشخص کنید که چه بازه زمانی برای شخصیت، سبک و اهداف معاملاتی شما مناسبتر است. تریدرهای حرفهای توصیه میکنند که بازههای زمانی مختلف را در همه بازارهای مالی امتحان کنید و نتایج خود را ثبت کنید. با تجزیهوتحلیل این یافتهها میتوانید به یک روش معاملاتی مناسب برای معامله با سه تایم فریم برسید.
بیشتر بخوانید: بهترین تایم فریم برای معامله
معامله با سه تایم فریم، بهترین روش معاملاتی است که در آن با توجه به روند کلی بازار میتوانید وارد معاملات شوید. درواقع سه تایم فریم به ما کمک میکند تا روند اصلی، سطوح حمایت و مقاومت و بهترین نقاط ورود و خروج از معاملات را شناسایی کنیم. تحلیل مولتی تایم، یک مکمل قدرتمند در تحلیل کلی قیمت است که با استفاده از آن، استراتژی معاملاتی ما قویتر میشود و بهتر میتوانیم از بازار سود کسب کنیم. البته رسیدن به چارچوب زمانی مناسب، نیازمند آزمون و خطا است و باید به قدری تکرار شود تا مناسبترین مولتی تایم را پیدا کنیم که کمترین تداخل با روش معاملاتی ما داشتهباشد. امیدواریم نکاتی که در مقاله معامله با سه تایم فریم گفته شد، بتواند به شما در رسیدن به یک مولتی تایم قوی و کارآمد کمک کند.
بهترین بروکر برای معامله در فارکس و ارزهای دیجیتال، کارگزاری آنشور اپوفایننس است که به تازگی رگوله Asic استرالیا را دریافت کرده است. در این کارگزاری، میتوانید سایر ابزارهای معاملاتی، از جمله سهامهای بینالمللی و کالاها را نیز با کمترین اسپرد و کمیسیون خریدوفروش کنید. از دیگر امکانات این کارگزاری، ویژگی معاملات سوشیال ترید و کپی ترید بدون کمیسیون است.
معامله با سه تایم فریم چه کمکی به ما میکند؟
تحلیل مولتی تایم به ما کمک میکند تا یک رویکرد ساختارمند و منظم به بازار داشتهباشیم و در مقیاس بزرگ، حرکات قیمت را بسنجیم. این دیدگاه در معاملات بسیار مهم است و موفقیت ما در بازارهای مالی را تضمین میکند.
استفاده از سه بازه زمانی چطور است؟
بزرگترین بازه زمانی برای شناسایی روند اولیه استفاده میشود و یک نمای کلان ارائه میدهد که تصمیمات کلی ما در معاملات را هدایت میکند. دومین بازه زمانی به تعیین سوگیری بازار میانمدت و تشخیص نواحی حمایت و مقاومت کمک میکند. کوچکترین بازه زمانی، برای تعیین دقیق نقاط ورود و خروج، مدیریت موثر معامله و ریسک بسیار مهم است.
بهترین تایم فریمها برای معامله را معرفی کنید؟
+ 1 دقیقه، 5 دقیقه و 30 دقیقه
+ 5 دقیقه، 30 دقیقه و 4 ساعت
+ 15 دقیقه، 1 ساعت و 4 ساعت
+ 1 ساعته، 4 ساعته و روزانه
+ 4 ساعته، روزانه و هفتگی