برخی از انسان‌ها زمان را بهتر از بقیه درک می‌کنند. معامله‌گران اسکالپر در این دسته قرار دارند. آن‌ها افرادی هستند که از استراتژی اسکالپینگ، به‌عنوان ابزاری برای نمایش هنر خود در استفاده بهینه از فرصت‌ها کمک می‌گیرند. این ماجرا، چیزی شبیه به تعقیب و گریز فرصت‌های سودآوری در بازار پویای فارکس است. آن‌ها سریع‌ترین زمان خریدوفروش را در این بازار رقم می‌زنند و به‌نوعی، پیشتازان معامله‌گری به‌حساب می‌آیند که با در اختیار داشتن ذهنی قوی برای تحمل ریسک‌ها، هیجان‌ها و حتی گاهی شکست‌ها، به حضور خود در این بازار ادامه می‌دهند. در این مقاله، با هم نگاهی دقیق‌تر به مفهوم اسکالپر و استراتژی اسکالپینگ می‌اندازیم، مزایا و معایب این روش را با هم بررسی کرده و به‌دنبال راهی برای استفاده بهینه از این شگرد تجاری می‌گردیم. با ما همراه باشید.

اسکالپر کیست و چه می‌کند؟

اسکالپر، تریدری است که از سبک معاملاتی اسکالپینگ برای انجام معامله‌های خود استفاده می‌کند. برای اینکه این تریدرها را بهتر بفهمیم، باید با این سبک معاملاتی آشنایی پیدا کنیم. اسکالپینگ، سبکی از معاملات است که در آن تریدر سعی می‌کند با استفاده از تغییرات کوچک قیمتی در بازارهای مالی به سودآوری برسد. اسکالپرها به‌جای ورود به یک معامله و حفظ موقعیت خود برای مدتی طولانی، سعی می‌کنند عرض چند ثانیه تا چند دقیقه، معامله را با سود ببندند.

فلسفه پشت این سبک معاملاتی این است که دنبال‌کردن حرکت‌های کوچک‌تر قیمت و نتیجه‌گرفتن از آن‌ها آسان‌تر از حرکت‌های بزرگ خواهد بود؛ اما درنهایت، می‌تواند همان مقدار سودآوری را به‌دنبال داشته‌باشد. اسکالپرها از یک سیستم ورود و خروج ویژه استفاده می‌کنند تا سرعت عمل آن‌ها را بسیار بالا ببرد.

اسکالپر، تریدری است که از سبک معاملاتی اسکالپینگ برای انجام معامله‌های خود استفاده می‌کند.
اسکالپر، تریدری است که از سبک معاملاتی اسکالپینگ برای انجام معامله‌های خود استفاده می‌کند.

چه تفاوتی میان اسکالپر و معامله‌گر روزانه وجود دارد؟

ازنظر فنی، اسکالپرها هم نوعی از معامله‌گران روزانه به شمار می‌روند؛ چون در پایان یک روز معاملاتی، هرگز معامله‌‌هایشان را باز نمی‌گذارند. بااین‌وجود، چند ویژگی هست که حساب آن‌ها را از معامله‌گران روزانه جدا می‌کند. به‌عنوان‌مثال می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • Scalper یک معامله‌گر منظم است که به او کمک می‌کند با پیروی از برنامه معاملاتی‌اش، بتواند بهترین نقطه‌های ورود و خروج از معامله‌ها را پیدا کند. این در‌حالی است که معامله‌گران روزانه به این حد از منظم‌بودن برای پیش‌‌بردن معامله‌های چند ثانیه‌ای نیازی ندارند؛
  • اسکالپرها برای تبدیل‌‍‌شدن یک معامله اشتباه به درست، منتظر نمی‌مانند. ازنظر آن‌ها اگر یک معامله عرض چند ثانیه به نتیجه نرسد، معامله‌ای شکست‌خورده محسوب می‌شود. در نقطه مقابل، تقریبا تمام معامله‌گران روزانه با در نظر گرفتن حد ضررهایی بزرگ، راهی برای تبدیل یک معامله ضررده به سودده را باز می‌گذارند؛
  • آن‌ها با ثانیه‌ها رقابت می‌کنند و با کوچک‌ترین فرازوفرود کندل‌ها به سود یا ضرر می‌رسند. این در‌حالی است که معامله‌گران روزانه، نگاهی بلندمدت‌تر به ماجرا دارند؛
  • تعداد معامله‌هایی که یک Scalper در طول یک روز معاملاتی انجام می‌دهد، گاهی از مرز چند صد عدد هم عبور می‌کند. در نقطه مقابل، معامله‌گران روزانه بسیار کمتر از این حرف‌ها وارد موقعیت‌های معاملاتی می‌شوند؛
  • یک معامله‌گر اسکالپینگ، زمان زیادی را صرف تماشا، نظارت و بررسی نمودارهای قیمت می‌کند. او با دقت، بازار را زیر نظر می‌گیرد تا هنگام بروز نوسان‌های بزرگ و تکان‌دهنده، غافلگیر نشود؛
  • انجام معامله به سبک اسکالپینگ، به مهارت و تجربه زیادی نیاز دارد. به‌همین دلیل، این سبک معاملاتی برای افراد مبتدی مناسب نیست.

آیا انجام معاملات اسکالپ سودآوری مناسبی دارند؟

معاملات اسکالپینگ زمانی می‌توانند سودآور به شمار روند که در پایان روز، تعداد معامله‌های برنده از بازنده بیشتر باشند. برای رسیدن به این نتیجه، فرد باید تمرکز ذهنی، سرمایه کافی و سیستم خروج مناسبی را برای خودش داشته‌باشد. شما با تمرین و تکرار، می‌توانید به این میزان از تسلط دست پیدا کنید.

معاملات اسکالپینگ زمانی می‌توانند سودآور به شمار روند که در پایان روز، تعداد معامله‌های برنده از بازنده بیشتر باشند.
معاملات اسکالپینگ زمانی می‌توانند سودآور به شمار روند که در پایان روز، تعداد معامله‌های برنده از بازنده بیشتر باشند.

مزیت‌های اسکالپینگ کدامند؟

استفاده از استراتژی اسکالپینگ در فارکس، چند مزیت اصلی دارد که باعث می‌شود معامله‌گران به سمت انجام آن تشویق شوند. ازاین‌دست مزیت‌ها، می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم.

  • انجام معامله با سرعت بالا: معامله‌گرانی که اسکالپر هستند، معمولا حوصله ساعت‌ها نشستن پشت مانیتور برای نتیجه گرفتن از یک معامله را ندارند. چون به ورود و خروج عرض چند ثانیه یا چند دقیقه از معامله‌ها عادت کرده‌اند.
  • سوددهی در بازه زمانی کوتاه: سود و ضرر در یک معامله به روش اسکالپینگ، در عرض چند ثانیه یا دقیقه مشخص می‌شود. این در‌حالی است که دیگر استراتژی‌های فارکس، شما را وادار می‌کنند تا چند ساعت یا حتی چند هفته و ماه را برای به‌نتیجه‌رسیدن یک استراتژی منتظر بمانید. تبدیل‌‍‌شدن به یک اسکالپر برای افرادی که به‌دنبال آدرنالین بالا و پاداش سریع (سود معامله) هستند، بهترین اتفاق است.

معایب معامله به روش اسکالپینگ چه چیزهایی هستند؟

در کنار مزیت‌های این روش، نقدهایی هم بر آن وارد است که باید قبل از آغاز ترید با آن‌ها آشنا شوید.

  • ریسک بالا: انجام معامله به شیوه اسکالپینگ، با ریسک بالایی همراه است. چون یک اشتباه می‌تواند در عرض چند ثانیه، ضرر قابل‌توجهی را به شما وارد کند.
  • نیاز به‌سرعت عمل و واکنش‌های سریع: به‌عنوان یک تریدر اسکالپ، باید سرعت عمل زیادی در ورود و خروج از معامله‌ها داشته‌باشید. این موضوع به‌قدرت ذهنی و روحی زیادی نیاز دارد که از هر کسی برنمی‌آید.
  • نیاز به تمرین و تکرار فراوان: تریدرهای تازه‌کار نمی‌توانند در معامله اسکالپ به موفقیت چندانی برسند. این موضوع، به تمرین، تکرار و کسب تجربه فراوان نیاز دارد.
  • وجود هزینه‌های قابل‌توجه معاملاتی: باز کردن هر معامله با مقداری کمیسیون و اسپرد همراه است. به‌همین دلیل، معامله به روش اسکالپینگ که شما را به سمت بازکردن تعداد زیادی معامله در روز سوق می‌دهد، با هزینه‌های قابل‌توجهی همراه است. اگر شانس با شما یار نباشد و در یک روز معاملاتی تعداد معامله‌های بازنده زیادی داشته‌باشید، در آن روز سودی هم نخواهید داشت؛ چون باید هزینه‌های بروکر را بپردازید.

چه جفت‌ارزهایی بهترین انتخاب برای استراتژی اسکالپینگ هستند؟

در‌حالت کلی، ما با سه دست از جفت‌ارزها در فارکس روبه‌رو هستیم: مینور، ماژور و جفت‌ارزهای غیرمعمولی. تمام جفت‌ارزهای ماژور، ارز کشورهای توسعه‌یافته را تشکیل می‌دهند که در یک طرف آن‌ها دلار آمریکا وجود دارد؛ مانند EUR/USD، GBP/USD و USD/JPY. جفت‌ارزهای مینور، ارز کشورهای توسعه‌یافته‌ای هستند که در آن‌ها دلار آمریکا وجود ندارد؛ مانند EUR/GBP و GBP/AUD. جفت‌ارزهای غیرمعمولی، مربوط به ارز بازارهای نوظهور هستند؛ مانند EUR/TRY و GBP/ZAR. در بیشتر موارد، اسکالپرها به‌سراغ ارزهای ماژور می‌روند، چون نقدینگی بالا و اسپرد کمتری را به‌دنبال دارند. بنابراین شناخت انواع جفت ارزها به شما در انتخاب روش معاملاتی کمک بسیاری می‌کند.

در‌حالت کلی، ما با سه دست از جفت‌ارزها در فارکس روبه‌رو هستیم: مینور، ماژور و جفت‌ارزهای غیرمعمولی.
در‌حالت کلی، ما با سه دست از جفت‌ارزها در فارکس روبه‌رو هستیم: مینور، ماژور و جفت‌ارزهای غیرمعمولی.

بهترین بروکر برای معامله به‌سبک اسکالپینگ چه ویژگی‌هایی دارد؟

برای آنکه بتوانید به‌عنوان یک معامله‌گر اسکالپر، شروع به ترید در بازارهای مالی کنید، باید بروکر معتبری را بیابید که بتواند پابه‌پای معاملاتتان پیش بیاید و خدمات خوبی را به شما ارائه دهد. بیایید با برخی از ویژگی‌های این بروکرهای مناسب آشنا شویم.

  • وجود حساب معاملاتی با اسپرد صفر و کمیسیون منصفانه: هنگام انجام معامله با استفاده از استراتژی اسکالپینگ، شما تعداد بسیار زیادی معامله را در طول روز باز می‌کنید. این مقدار معامله، می‌تواند اسپرد و کمیسیون زیادی را برای شما به وجود آورد. از طرفی، شما به‌عنوان یک اسکالپر، نیاز دارید وقتی روی یک کندل ویژه وارد معامله می‌شوید، اثری از اسپرد را روی معامله کوچک خودتان نبینید. در غیر این صورت، معامله شما باوجود اسپرد می‌تواند دقیقا در همان نقطه‌ای که به‌عنوان سود نهایی در نظر گرفته بودید، باز شود! با این حساب وجود اسپرد صفر، یکی از چیزهای ضروری است که باید در بروکر موردنظرتان بررسی کنید. بروکر آنشور اپوفایننس با ارائه چند مدل حساب معاملاتی با اسپردهای پایین و حتی صفر، زمینه موفقیت شما را در این مسیر به وجود می‌آورد.
  • وجود سرعت بالا در انجام معاملات: همان‌طور که با هم گفتیم، در سبک معاملاتی اسکالپینگ شما با زمان و کندل‌‌های بازار رقابت می‌کنید. به‌همین دلیل، نباید هیچ اختلال و دیرکردی در اجرای دستورات ورود و خروج از معامله وجود داشته‌باشد. در غیر این صورت، شما قادر به اجرای این استراتژی نخواهید بود و چه‌بسا حتی حسابتان را هم در معرض خطر قرار می‌دهید.
  • پشتیبانی از نمودارها، اندیکاتورها و ابزارهای پیشرفته: بروکرهای مختلف، خدمات مختلفی را به پلتفرم‌های معاملاتی خود اضافه می‌کنند. این مورد را می‌توانیم نوعی مزیت رقابتی در نظر بگیریم که برخی از بروکرها را نسبت به دیگران برجسته‌تر می‌کند. بروکر اپوفایننس که بهترین بروکر فارکس است، با دریافت رگوه ASIC استرالیا و با ارائه چندین پلتفرم معاملاتی، این بستر را برای تریدرهای ایرانی فراهم کرده است.

ویژگی‌های یک اسکالپر خوب چیست؟

بهترین اسکالپرها افرادی مثل شما هستند؛ با این تفاوت که چند نکته را با دقت رعایت می‌کنند. در ادامه، این موارد را بررسی می‌کنیم.

  • فقط روی جفت‌ارزها یا دارایی‌هایی معامله می‌کنند که در‌حالت کلی، اسپرد کمی دارند. این موضوع در مدیریت هزینه‌ها، داشتن بهترین ورود و کسب سود به آن‌ها کمک می‌کند؛
  • جفت‌ارزهایی را معامله می‌کنند که نقدینگی و حجم معامله بالایی را داشته‌باشند؛
  • معامله خود را به شلوغ‌ترین زمان بازار موکول می‌کنند تا زودتر به نتیجه برسند؛
  • حواسشان به مدیریت هزینه‌ها، اسپردها و کمیسیون‌ها هست تا مقدار این هزینه‌ها از سود نهایی‌شان پیشی نگیرد؛
  • به‌جای معامله روی چند جفت‌ارز، تمرکز خود را روی یک جفت‌ارز می‌گذارند تا بتوانند بهترین نتیجه ممکن را از معاملات خود بگیرند؛
  • در نظر گرفتن حد ضرر فارکس، یکی از کارهای ضروری برای معامله‌گران اسکالپینگ است. اسکالپرهای حرفه‌ای، هرگز بدون در نظر گرفتن استاپ‌لاس معامله نمی‌کنند؛
  • آن‌ها بر مفاهیمی مانند مدیریت ریسک و مدیریت سرمایه تسلط کامل دارند و این موارد را به‌صورت عملی در تک‌تک معامله‌های خود پیاده می‌کنند؛
  • برخلاف تصور خیلی‌ها، تریدهای موفق اسکالپر، ژورنال‌نویسی ترید را با قدرت انجام می‌دهند و به‌طور پیوسته در‌حال بهبود عملکرد خود هستند؛
  •  Scalper کاملا حساب‌شده حرکت می‌کند. او مانند یک شکارچی حرفه‌ای، منتظر رسیدن موقعیت مناسب برای شکار سودها می‌ماند و سپس در عرض چند ثانیه یا دقیقه، این سود را از آن خود می‌سازد؛
  • آن‌ها قبل از آغاز هر روز معامله‌گری، تقویم‌های اقتصادی را با دقت بررسی می‌کنند تا بدانند در طول روز با چه طوفان‌هایی روبه‌رو می‌شوند.

بهترین اندیکاتورها برای اسکالپینگ چه چیزهایی هستند؟

نیاز استراتژی اسکالپ به‌سرعت عمل بالا، تریدرها را به استفاده از اندیکاتورهای مختلف که در این زمینه کمک‌حالشان باشند، سوق می‌دهد. در ادامه به چند مورد از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • اندیکاتور باند بولینگر Bollinger Band: این ابزار به تریدرها کمک می‌کند تا نوسانات بازار را بهتر رصد کنند. بهترین کارایی این اندیکاتور در جفت‌ارزهایی با اسپرد پایین، خودش را نشان می‌دهد. این اندیکاتور، ضریب خطای کمی دارد و اگر به‌درستی اجرا شود، می‌تواند نقطه‌های ورود سودآوری را در اختیار تریدر بگذارد. بهترین جفت‌ارزها برای اجرای این اندیکاتور، EUR/USD ،GBP/USD و EUR/JPY هستند.
  • اندیکاتور میانگین متحرک Moving Average: از این اندیکاتور برای شناسایی روند و کشف سطوح حمایت و مقاومت کمک گرفته می‌شود. معمولا حرفه‌ای‌های فارکس، از این اندیکاتور به‌طور ویژه استفاده می‌کنند؛ چون می‌تواند تغییرات را سریع‌تر از سایر ابزارها به نمایش بگذارد.
  • اندیکاتور Relative Strength Index: اندیکاتور RSI جهت حرکت آینده بازار را در یک دوره زمانی مشخص پیش‌بینی می‌کند. این اندیکاتور برای معامله‌گران روزانه، کوتاه‌مدت، میان‌مدت و اسکالپرها مفید است.
  • اندیکاتور استوکاستیک Stochastic Oscillator: اسکالپرها از اندیکاتور استوکاستیک در کنار اندیکاتور RSI استفاده می‌کنند تا سیگنال‌های خریدوفروش قدرتمندتری را در اختیار داشته‌باشند. در استوکاستیک، حرکت یک جفت‌ارز در مقایسه با تاریخچه قیمت آن در یک دوره زمانی مشخص می‌شود.

‌انواع استراتژی‌های اسکالپینگ کدامند؟

سه استراتژی اصلی وجود دارد که اسکالپرها از آن برای انجام معاملات خودشان استفاده می‌کنند. بیایید به این استراتژی‌ها نگاهی بیندازیم.

  • دنباله‌روی از روند: در این استراتژی، تریدر فقط وارد معامله‌هایی می‌شود که در جهت روند اصلی بازار هستند. به‌عنوان‌مثال، وقتی بازار در روند صعودی قرار دارد، فقط دست به معامله‌های خرید می‌زنند و وقتی بازار در روند نزولی است، به‌دنبال سودآوری از راه معامله‌های فروش هستند.
  • شکار ریورس‌ها: با دنبال کردن این استراتژی، فقط زمانی وارد معامله می‌شوید که بازار در‌حال تغییر جهت حرکت خود است. به‌عنوان‌مثال، وقتی یک بازار صعودی در‌حال تغییر جهت خود به یک بازار نزولی است، شما هم وارد بازی می‌شوید.
  • ترید در زمان انتشار خبر: وقتی یک تریدر به‌دنبال پیداکردن نقطه‌های ورود طلایی در زمان انتشار خبرهای حساس اقتصادی است، از این استراتژی پیروی می‌کند. مهم‌ترین اخبار فارکس، عبارت‌اند از سخنرانی افراد تاثیرگذار در دنیای اقتصادی، داده‌های اقتصادی و مواردی ازاین‌دست.

روند تجزیه‌و‌تحلیل در استراتژی اسکالپینگ به چه شکلی است؟

برای آنکه بتوانید نتیجه خوبی را از اجرای استراتژی اسکالپ بگیرید، به‌سراغ سه رویکرد زیر بروید.

  1. قبل از هر کاری، تقویم اقتصادی را بررسی کنید تا بدانید در طول روز چه اطلاعاتی به بازار اضافه می‌شوند و چه تاثیری روی دارایی‌های مالی می‌گذارند؛
  2. تجزیه‌و‌تحلیل را در چند تایم‌فریم انجام دهید. یادتان باشد، فعالیت به‌عنوان یک تریدر اسکالپ، به معنی کنار گذاشتن دیگر تایم‌فریم‌ها نیست. شما حتما باید قبل از آغاز ترید، وضعیت قیمت را در تایم‌فریم‌های یک ساعته، 15 دقیقه‌ای و پنج دقیقه‌ای هم بررسی کنید. با این کار می‌توانید سطوح واقعی حمایت و مقاومت را شناسایی کرده و دیدگاه گسترده‌تری را به‌دست آورید؛
  3. نتیجه تجزیه‌و‌تحلیل خود را روی تایم‌فریم یک دقیقه‌ای ببرید و بعد از گرفتن سیگنال خرید یا فروش توسط تحلیلتان، وارد میدان شوید.
قبل از هر کاری، تقویم اقتصادی را بررسی کنید تا بدانید در طول روز چه اطلاعاتی به بازار اضافه می‌شوند و چه تاثیری روی دارایی‌های مالی می‌گذارند.
قبل از هر کاری، تقویم اقتصادی را بررسی کنید تا بدانید در طول روز چه اطلاعاتی به بازار اضافه می‌شوند و چه تاثیری روی دارایی‌های مالی می‌گذارند.

آیا اسکالپر شدن، مناسب شما است؟

برای آنکه بفهمید آیا اسکالپینگ، سبک مناسبی برای معامله‌گری شما هست یا نه، باید ببینید که در طول روز چقدر می‌توانید روی معامله‌ها زمان بگذارید. استفاده از این استراتژی، به تجزیه‌و‌تحلیل پیوسته و باز و بسته کردن چندین معامله در طول روز نیاز دارد. این موضوع، چیزی شبیه به انجام یک کار تمام‌وقت است. از این گذشته، شما هرلحظه که اراده کنید، نمی‌توانید اسکالپینگ را انجام دهید. چون زمان‌های طلایی برای به اجرا درآوردن این استراتژی،محدود هستند.

 نکته دیگر این است که باید ببینید تا چه اندازه به تجزیه‌و‌تحلیل خودتان اعتماد دارید. آیا قدرت ذهنی شما به‌اندازه‌ای قوی هست که بتوانید عرض چند ثانیه، جهت حرکت بعدی بازار را پیش‌بینی کرده و بر اساس آن دست به معامله بزنید؟ میانه‌تان با هیجان چطور است؟ آیا از آن لذت می‌برید؟ زیان چطور؟ آیا تحمل زیان را دارید و می‌توانید از دست رفتن سرمایه‌تان در عرض چند ثانیه را بپذیرید و به مسیرتان ادامه دهید؟ اگر پاسختان به این موارد مثبت است، می‌توان گفت که شما فرد مناسبی برای استفاده از استراتژی اسکالپینگ هستید.

برای آنکه بفهمید آیا اسکالپینگ، سبک مناسبی برای معامله‌گری شما هست یا نه، باید ببینید که در طول روز چقدر می‌توانید روی معامله‌ها زمان بگذارید.
برای آنکه بفهمید آیا اسکالپینگ، سبک مناسبی برای معامله‌گری شما هست یا نه، باید ببینید که در طول روز چقدر می‌توانید روی معامله‌ها زمان بگذارید.

چطور به‌عنوان یک اسکالپر شروع به ترید کنیم؟

تبدیل‌‍‌شدن به یک اسکالپر کار سختی نیست. برای شروع کارتان، باید گام‌های زیر را طی کنید.

  1. یک بروکر معتبر را برای انجام معاملات خودتان در نظر بگیرید؛
  2.  یک حساب معاملاتی را در آن بروکر باز کنید؛
  3. برای یادگیری شیوه ترید، برنامه‌ریزی کنید. دوره‌های رایگان زیادی در این زمینه وجود دارند که مسیر را برایتان هموار می‌سازند؛
  4. در حساب دمو، مشغول به ترید شوید تا چم‌و‌خم چیزهایی که آموخته‌اید را امتحان کنید؛
  5. با حداقل مبلغ ممکن، حسابتان را شارژ کرده و استراتژی اسکالپینگ را در بازار واقعی به بوته آزمایش بگذارید؛
  6. بعدازآنکه موفق شدید سودآوری داشته‌باشید، حسابتان را بیشتر شارژ کنید؛
  7. با استفاده از فوروارد تست‌های هفتگی، اشتباه‌های خود را کشف کرده و آن‌ها را بهبود ببخشید.

منبع +++++++

اسکالپرها در چه تایم‌فریم‌هایی معامله می‌کنند؟

پُرطرفدارترین تایم‌فریم برای اسکالپینگ، یک دقیقه است. البته از این مقدار کمتر هم توسط برخی از بروکرها ارائه می‌شود. هرچقدر که تایم‌فریم کمتر باشد، نیاز به دقت و سرعت عمل بالاتر می‌رود.

با چه مقدار سرمایه می‌توان معاملات اسکالپینگ را انجام داد؟

برای آغاز فعالیت خود به‌عنوان یک Scalper، به سرمایه زیادی نیاز ندارید. با توجه به بروکری که انتخاب کرده‌اید، می‌توانید کار خود با 10 یا 100 دلار آغاز کنید.

آیا اسکالپینگ، استراتژی مناسبی برای مبتدی‌ها است؟

خیر. بهترین نتیجه از به‌کارگیری این استراتژی را تریدرهای حرفه‌ای می‌گیرند که از قدرت تجزیه‌و‌تحلیل بالایی برخوردار هستند و می‌توانند روی ذهنشان مدیریت کافی داشته‌باشند.