هر معاملهگر در بازارهای مالی باتوجهبه روحیه، سلیقه، توانایی تحلیل، دانش فنی، تجربه و صدالبته میزان سرمایهاش، سبکی ویژه از معاملهگری را انتخاب میکند. این انتخاب، نام او را بههمان سبک پیوند میزند؛ مثلا برخی بهعنوان روندکار شناخته میشوند و برخی دیگر در نقش یک اسکالپر جای ویژهای برای خودشان باز میکنند. پوزیشن تریدر هم یکی از همان لقبهای معاملاتی است که مفهوم و فلسفه ویژهای را با خود به دوش میکشد. افرادی که به پوزیشن تریدینگ مشغول هستند، نگاهی بلندمدتتر به معاملات دارند و به این راحتیها از یک موقعیت معاملاتی بیرون نمیآیند. در این مقاله از مجله اپوفایننس بهترین بروکر برای ایرانیان با هم نگاهی عمیق و دقیق به این دست از معاملهگران میاندازیم، با مزیتها و معایب این سبک معاملاتی آشنا میشویم و تمام راههایی که باعث افزایش موفقیت در این سبک معاملاتی میشوند را با شما در میان میگذاریم. با ما همراه باشید.

منظور از پوزیشن تریدر چه چیزی یا چه کسی است؟
یک پوزیشن تریدر (Position Trader) معاملهگری است که برای مدتی طولانی در یک موقعیت معاملاتی باقی میماند. این معامله باز میتواند از چند هفته تا چند ماه (گاهی حتی چند سال) باز بماند. تریدرهایی که به این سبک معامله میکنند، معمولا نگرانی کمتری در مورد تحرکهای کوتاهمدت قیمت دارایی خود دارند و با دیدگاهی بلندمدت مشغول بررسی ماجرا هستند. هدف اصلی پوزیشن تریدرها شناسایی روند قیمت داراییها در بازار فارکس و معامله در جهت روند است.
معروفترین پوزیشن تریدرهای تاریخ چه کسانی هستند؟
در میان معاملهگران بازارهای مالی افرادی وجود دارند که میتوانیم آنها را رهبران پوزیشن تریدینگ صدا بزنیم. آنها بسیار بیشتر از تمام تریدرهای مشابه خود یک موقعیت معاملاتی را حفظ کردند و آن را با سودهای چند میلیون دلاری بستند. بیایید کمی بیشتر در موردشان بخوانیم.
جو راس (Joe Ross)
رکورد یکی از طولانیترین معاملات پوزیشن تریدینگ دنیا در دستان مردی به نام «جو راس» است. او یک موقعیت معاملاتی را در سال 1991 روی S&P 500 باز کرد و آن را در سال 2000، یعنی حدود 10 سال بعد با سود 16 میلیون دلاری بست.
فیلیپ فیشر (Philip A. Fisher)
یکی دیگر از پوزیشن تریدرهای خوشنام این سبک معاملاتی «فیلیپ فیشر» به شمار میرود که به سودآوری زیاد با استفاده از سبک پوزیشن تریدینگ معروف است. تریدرهای زیادی، او و روش معاملاتیاش را تحسین و تعقیب میکردند؛ حتی «وارن بافت» هم از تحسینکنندگان او بود. فیشر در سال 1995 یک موقعیت معاملاتی را باز کرد و تا زمان مرگش در 96 سالگی آن را حفظ کرده بود.
مزیتهای معامله به سبک یک پوزیشن تریدر چیستند؟
تبدیلشدن به یک معاملهگر پوزیشن بهدلیل مزیتهایی که دارد، هدف تریدرهای زیادی است. بیایید ما هم این نقطههای مثبت را موشکافی کنیم.
- صرف زمان کمتر برای انجام معامله: بیشترین زمانی که برای ترید به سبک پوزیشن تریدینگ موردنیاز است، به آغاز معامله و تحلیل و بررسی آن برمیگردد. وقتی نقطه ورود تشخیص داده شد، دیگر تا چند هفته و حتی چند ماه، نیازی به انجام هیچ کار خاصی نیست.
- تجربه استرس کمتر: وقتی شما مجبور نباشید که هر روز پای چارت بنشینید، بهمراتب استرس کمتری را تحمل میکنید.
- بهدستآوردن سود بیشتر: باوجودآنکه پوزیشن تریدرها به مدت خیلی بیشتری در یک معامله باقی میمانند، ولی نسبت به دیگر انواع سبکهای معاملاتی، سودآوری بیشتری را بهدنبال دارند.
معایب معامله به شیوه پوزیشن تریدرها چیستند؟
مانند تمام سبکهای معاملاتی، پوزیشن تریدینگ هم برای خودش چالشهایی دارد که در ادامه، چند مورد از مهمترین آنها را برایتان توضیح میدهیم.
- خطر معکوس شدن روند: معاملهگرانی که بر اساس پوزیشن دست به ترید میزنند از همسویی با روند اصلی بازار به سود میرسند. حالا اگر روند طولانیمدت بازار کاملا در جهت مخالف تحلیلهای آنها دست به حرکت بزند، مبلغ قابلتوجهی را از دست میدهند.
- کمبود نقدینگی: سرمایه در دسترس معاملهگران پوزیشنی، تا زمانی که سرمایه آنها در جریان معامله است، گستردگی چندانی ندارد. بههمین دلیل، همیشه کمتر از دیگر معاملهگران نقدینگی خواهند داشت.
- نیاز به سرمایه زیاد: فرقی نمیکند که معامله خود را در چه بروکری انجام میدهید، چون حتی در اپوفایننس شناخته میشود، با کمترین میزان اسپرد و کارمزد معاملاتی هم برای باز نگهداشتن معامله خود در طول یک بازه زمانی طولانی به سرمایه اولیه قابلتوجهی نیاز خواهید داشت. به زبان ساده، انجام این سبک معاملاتی با سرمایههای کم غیرممکن است.
- بالارفتن هزینههای سوآپ: باز ماندن موقعیتهای معاملاتی با هزینههایی همراه است. اگر معاملهها بهدرستی انتخاب نشده باشند، امکان سربهسر شدن سود با هزینههای باز نگهداشتن معامله وجود دارد.
- تجربه ریسک کم با ضرر زیاد: باوجودآنکه معامله در این سبک، کمریسکتر از دیگر روشهای معاملاتی به نظر میرسد، ولی حتی یک اشتباه در آن میتواند شما را زیر بار ضررهای بسیار سنگین ببرد.
بیشتر بخوانید: اسپرد در تریدرینگ ویو
ویژگیهای بارز پوزیشن تریدرها چیست؟
هر فردی نمیتواند بهراحتی با باز گذاشتن یک معامله، خودش را پوزیشن تریدر بنامد. چون وجود ویژگیهای زیر در چنین معاملهگرانی ضروری هستند. بیایید آنها را بیشتر با هم بررسی کنیم.
- پوزیشن تریدرها درست در نقطه مقابل معاملهگران روزانه قرار میگیرند؛
- بیشتر آنها در طول یک سال معاملاتی، کمتر از 10 معامله را انجام میدهند؛
- آنها تعقیبکنندگان حرفهای روندها هستند؛
- باور اصلی آنها این است که همزمان با آغاز یک روند برای مدتی طولانی در آن جهت باقی میمانند؛
- معامله پوزیشن تریدرها تا زمانی که روند به نقطه اوج خودش برسد، باز خواهد ماند؛
- معامله در بازه طولانی به این معنی نیست که آنها از استاپلاس استفاده نمیکنند. در واقع، این معاملهگران هم حد و حدودهایی برای تحمل زیان دارند که آن را در قالب حد ضرر برای خودشان مشخص میکنند؛
- بیشتر معاملهگران پوزیشنی بر این باور هستند که قیمت در حال حرکت به سمت افزایش قابلتوجه است؛
- برایآنکه بتوانند در فرازوفرودهای بازار همچنان در معامله باقی بمانند، باید سرمایه مناسبی داشته باشند تا حسابشان به این راحتیها بسته نشود.
نقش روند در موفقیت معاملات پوزیشن تریدر چیست؟
درک روند در بازارهای مالی، برگ برنده پوزیشن تریدرها است. چون بر اساس پیشبینی جهت حرکت روند در بلندمدت برای ورود به یک موقعیت معاملاتی تصمیم میگیرند. روندها هم میتوانند بر اساس دادههای اقتصاد خرد و کلان باشند و هم روندهای خاص یک دارایی را شامل شوند. روندهای صعودی، دورههایی هستند که در آنها قیمت، مجموعهای از حرکتهای روبهبالا را در پیش میگیرد. معاملهگران پوزیشن در این شرایط میتوانند با بررسی دقیقتر به این نتیجه برسند که روند موردنظر تا مدتی طولانی همچنان به حرکت خود در جهت صعودی ادامه میدهد. بهدنبال این ماجرا، آنها در یک موقعیت مناسب به این روند میپیوندند و منتظر رسیدن به نقطه اوج آن میمانند.
در نقطه مقابل، روندهای نزولی را داریم که در طول آنها بازار دچار افت قیمت میشود. اگر نتیجه تحلیلهای مختلف، ثبات این حرکت نزولی را به تریدر ثابت کند، او میتواند با پیوستن به این روند نزولی و صبرکردن برای رسیدن به پایینترین حد قیمت به سود موردنظرش برسد.
بیشتر بخوانید: تشخیص روند بازار
محبوبترین اندیکاتورها برای پوزیشن تریدینگ کدام هستند؟
معاملهگران موقعیت، شیفته استفاده از تحلیلهای بنیادی و تکنیکال برای درک بهتر روند حرکت قیمت هستند. بههمین دلیل، هر ابزار و اندیکاتوری که بتواند مسیر آنها را در این تحقیق هموارتر کند، برای آنها کاربردی و جذاب به شمار میرود. بیایید چند مورد از این اندیکاتورها را با هم بررسی کنیم.
اندیکاتور میانگین حرکت بیش از 50 روز (میانگین ساده متحرک)
از اولین اندیکاتورهای محبوب پوزیشن تریدرها میتوانیم به میانگین حرکت بیش از 50 روز اشاره کنیم. این اندیکاتور یکی از شاخصهای مهم در پوزیشن تریدینگ به شمار میرود که بهدنبال قیمت حرکت میکند. بزرگترین کمک این اندیکاتور به معاملهگران، به دست آوردن یک نقطه ورود و خروج مناسب است.
اندیکاتورهای تشخیص سطوح حمایت و مقاومت
تریدرها با کمک اندیکاتور تشخیص سطوح حمایت و مقاومت، توانایی تشخیص مسیر حرکت قیمت را پیدا میکنند. این موضوع به آنها نشان میدهد که آیا ورود به یک موقعیت معاملاتی در یک دارایی خاص، کار درستی است یا نه. البته پوزیشن تریدرها به سطوح حمایت و مقاومت کوتاهمدت توجهی ندارند. چیزی که مدنظر آنها است سطوحی هستند که در طول تاریخ معاملاتی یک دارایی، موقعیت خود را بهخوبی حفظ کردهاند. این معاملهگران از مقاومتهای بلندمدت برای بهدستآوردن یک تحلیل درست کمک میگیرند.
اندیکاتورهای تشخیص شکست
به جز معاملهگران روزانه که شاید تمام روز معاملاتی خود را برای شکار یک شکست واقعی به انتظار بنشینند در اندازهای بزرگتر، معاملهگران پوزیشنی هم چنین وضعیتی را تجربه میکنند. تشخیص و ورود بهموقع در شکستهایی که میتوانند جهت روند را تغییر دهند، نتیجه تجربه، دقت و سرعت عمل تریدرهای موفق است. در این میان، اندیکاتورهای تشخیص شکست هم میتوانند کمککننده باشند.
اندیکاتور MACD
این اندیکاتور جایگزینی برای اندیکاتورهای میانگین متحرک است که میتواند با خلوت نگهداشتن نمودارها به درک بهتر آنها کمک کند.
پوزیشن تریدرها چه رویکردهای تحلیلی برای ترید دارند؟
در حالت کلی، این دست از معاملهگران از دو رویکرد تحلیلی برای تشخیص بهترین موقعیتهای معاملاتی کمک میگیرند.
- تحلیل بنیادی: در تحلیل بنیادی، معاملهگران این شانس را پیدا میکنند تا با کشف موقعیتهای مناسب برای سرمایهگذاری، بیشترین سود را از بازار بگیرند.
- تحلیل تکنیکال: تحلیل تکنیکال از چند جهت میتواند به پوزیشن تریدرها کمک کند. مواردی مانند شناسایی روند قیمت، پیداکردن روندهایی که پایداری خوبی در طول هفتههای پیش رو دارند و روندهایی که هنوز در آغاز راه هستند، از این دست به شمار میروند.
رازهای تبدیلشدن به یک پوزیشن تریدر موفق چه چیزهایی هستند؟
معاملهگرانی که بر اساس موقعیت دست به ترید میزنند، راههای مختلفی برای بهبود وضعیت خود و افزایش سودآوری دارند. در ادامه، با این موارد بیشتر آشنا میشویم.
در تشخیص بهترین قیمتها، حرفهای باشید
یک پوزیشن تریدر موفق باید بتواند با انجام تحلیلهای بنیادی و تکنیکال، بهترین زمان را برای ورود به موقعیتهای معاملاتی پیدا کند. چون سرنوشت سودآوری یک معامله در کشف بهترین نقطه ورود نهفته است. حالا این معامله چه بلندمدت باشد و چه کوتاهمدت، فرقی نمیکند. چون یک شروع درست در بازار فارکس به سود درست منتهی میشود.
صبور باشید
هیچچیز برای یک پوزیشن تریدر بهاندازه صبور بودن نمیتواند مفید باشد. چون ماهیت این سبک از معاملات، چنین ویژگی را میطلبد. پیشنهاد میکنیم که اگر خودتان را فرد صبوری نمیبینید، بهدنبال سبک دیگری از معاملات بگردید. شاید معامله روزانه برای شما انتخاب بهتری باشد.
برنامهای برای کنترل ریسک داشته باشید
مدیریت ریسک یک هنر بیرقیب در بازار فارکس است. مجهز بودن به این سلاح میتواند بقای شما را در این بازار تضمین کند. به زبان ساده، تریدرهایی که میدانند تا چه اندازه حاضر به ریسک هستند، شجاعت بیشتری نسبت به معاملهگرانی که تا لحظه قبل از بستهشدن حسابشان در یک موقعیت معاملاتی باقی میمانند دارند. کسانی که میدانند مرز عقبنشینی کجا است، نیروهای خود را برای یک حمله دیگر به فرازوفرودهای بازار، حفظ خواهند کرد.
بیشتر بخوانید: نسبت ریسک به پاداش در فارکس
چه داراییهایی برای پوزیشن تریدرها جذاب به شمار میروند؟
نگاه طولانیمدت به بازار باعث میشود که معاملهگران موقعیت، به سمت معامله هر نوع دارایی نروند. چون ماهیت سودآوری داراییهای مختلف، تفاوتهایی با هم دارند و در صورت ورود اشتباه به آنها میتوانند سودآوری را به ضرر تبدیل کنند. قبل از هر چیز یادتان باشد که انتخاب بروکرهای معتبری مانند بروکر آنشور اپوفایننس با مجوز asic و تنوع قابلتوجهی از داراییهای قابلمعامله، میتواند دست شما را برای انتخاب از میان آنها بازتر بگذارد. در ادامه، انواع پتانسیلهای درآمدزایی بازارهای مالی را با هم بررسی کرده و نمونههایی که برای پوزیشن تریدرها جذاب هستند را معرفی خواهیم کرد.
- معاملات سهام: معمولا معاملهگران پوزیشن بهدنبال یافتن سهام شرکتهای بینالمللی هستند. در حالت کلی، میزان نوسان بازار سهام نسبت به بازارهای بیثباتی مانند ارزهای دیجیتال کمتر است. همین موضوع آن را به یکی از بهترین گزینهها برای معاملههای بلندمدت تبدیل میکند.
- معاملات کالاها: در بازار فارکس، امکان ترید کالاها هم وجود دارند. این نوع از بازارها هم نسبت به بازار ارزهای دیجیتال از ثبات بیشتری برخوردار هستند و از سوی پوزیشن تریدرها مُهر تایید را میگیرند.
- معاملات شاخصها: این دسته از داراییها هم بهدلیل ثباتی که دارند، موردتوجه پوزیشن تریدرها قرار گرفتهاند. در معاملات شاخصها روی سخن با مجموعهای از سهام شرکتهای مختلف است که با هم در یک موضوع، نقطه مشترک دارند. این موضوع میتواند موقعیت جغرافیایی، زنجیره تجاری یا مواردی ازایندست باشد.
- معاملات جفتارزها: پرنوسانترین بخش از بازارهای فارکس به ترید جفتارزها تعلق دارد. وجود فرازوفرودهای هیجانی، حرکتهای پر قدرت خلاف روند و تغییر جهت روند در عرض چند لحظه، از جمله دلیلهایی هستند که معامله در جفتارزها را برای پوزیشن تریدرها به میوهای ممنوعه تبدیل میکنند. بااینوجود، دادههایی در تحلیل بنیادی وجود دارند که در فاصلههای زمانی شش ماه تا یک سال منتشر میشوند. این بازه زمانی میتواند موقعیت خوبی برای انجام معامله به سبک پوزیشن تریدینگ باشد.
- معاملات ارزهای دیجیتال: شاید فکر کنید که وجود نوسانهای بسیار شدید در ارزهای دیجیتال آنها را از دایره معامله به سبک پوزیشن تریدر بیرون میاندازد؛ ولی طرفداران این سبک از معامله راه خود را بهسوی ترید در این بازار هم باز کردهاند. بهاینترتیب که با انجام بررسیهای دقیق، ارزهایی را برای ترید انتخاب میکنند که نشانههایی تقریبا مطمئن از رشد در آینده را به نمایش میگذارند.
سپس تریدرها مبلغ قابلتوجهی از این ارزهای دیجیتال را در یک قیمت مناسب خریداری کرده و آنها را تا رسیدن به سود موردنظر نگه میدارند. شاید این موضوع شباهت زیادی به هولد کردن داشته باشد، ولی کمی از نظر بازه زمانی با آن متفاوت است. ناگفته نماند که این روش معاملاتی با ریسکهای بسیار شدیدتری همراه است که باید بهعنوان یک معاملهگر از آنها خبر داشته باشید.
نکات کلیدی برای تبدیلشدن به یک پوزیشن تریدر موفق
پوزیشن تریدینگ، استراتژی معاملاتی است که در آن تریدرها برای کسب سود از نوسانات بلندمدت بازار، موقعیتهای معاملاتی خود را برای هفتهها، ماهها یا حتی سالها باز نگه میدارند. موفقیت در این سبک معاملاتی، نیازمند صبر، تحلیل دقیق و دیدگاه بلندمدت است. بههمین دلیل در ادامه، به نکات کلیدی برای تبدیلشدن به یک پوزیشن تریدر موفق میپردازیم.
آموزش و یادگیری مداوم
یادگیری و آموزش مداوم یکی از ارکان اساسی برای دستیابی به موفقیت در نقش یک پوزیشن تریدر بهشمار میرود. در این حرفه پیچیده و متغیر، تسلط بر مهارتهای لازم و بهروزرسانی مداوم دانش خود، اهمیتی کلیدی دارد. فرایند یادگیری مستمر نهتنها به شما امکان میدهد اطلاعات جدید بازار را درک کنید، بلکه باعث میشود مهارتهای تحلیلی و استراتژیک خود را بهبود ببخشید.
درک عمیق اصول بازارهای مالی:پ
برای رسیدن به درک عمیق و جامع از اصول حاکم بر بازارهای مالی، لازم است پیش از ورود به هر نوع فعالیت معاملاتی، زمانی را به یادگیری مفاهیم پایهای و اساسی این حوزه اختصاص دهید. از جمله این مفاهیم مهم میتوان به اصول عرضهوتقاضا که اساس شکلگیری قیمتها در بازار هستند، اشاره کرد. علاوهبرآن، شناخت دقیق ارتباط میان ریسک و بازده که تعیینکننده میزان پاداش احتمالی در قبال پذیرش خطرات گوناگون است، از اهمیت بالایی برخوردار است.
تأثیر اخبار اقتصادی و تحلیلهای بنیادی
تسلط بر تحلیل تکنیکال و فاندامنتال از مهمترین ابزارهای شناخت فرصتها و مدیریت ریسک در بازارهای مالی است. با یادگیری تحلیل تکنیکال میتوانید روند حرکتی قیمتها را پیشبینی و نقاط ورود و خروج بهینه را شناسایی کنید. در مقابل، تحلیل فاندامنتال امکان ارزیابی ارزش واقعی داراییها و گرفتن تصمیمهای بلندمدت بهتر را فراهم میکند. مطالعه اخبار اقتصادی، تازههای تکنولوژی و تحلیلهای کارشناسی هم برای بهروز نگهداشتن دانش و هماهنگی با تغییرات دائمی بازار امری ضروری است.
اصول و اهمیت تعیین استراتژی معاملاتی
تعیین استراتژی معاملاتی یکی از مهمترین اقدامات پوزیشن تریدر برای دستیابی به موفقیت در بازارهای مالی، بهشمار میرود. این فرایند، چارچوبی منظم و پایدار برای ورود به معاملات و مدیریت صحیح آنها فراهم میآورد. یک استراتژی دقیق به معاملهگران کمک میکند تا با برنامهای شفاف و هدفمند عمل کنند، ریسکهای خود را کاهش دهند و جلوی دخالت احساسات در تصمیمگیریها را بگیرند. با توجه به ماهیت پویا و متغیر بازارهای مالی، داشتن یک استراتژی مؤثر، زمینهای برای مقابله با شرایط متنوع ایجاد کرده و احتمال بروز اشتباهات را به حداقل میرساند.
- عناصر کلیدی در تدوین استراتژی معاملاتی: طراحی یک استراتژی جامع نیازمند رعایت چند اصل کلیدی است. نخست، باید اهداف مالی و معاملاتی خود را به طور دقیق و شفاف مشخص کنید. این اهداف ممکن است شامل دستیابی به سود روزانه، هفتگی یا بلندمدت باشند. دوم، انتخاب سبک مناسب معاملاتی اهمیت زیادی دارد؛ چراکه باید با شخصیت فردی و میزان ریسکپذیری شما همخوانی داشته باشد. در ادامه، تدوین برنامهای دقیق با جزئیات کامل ضروری است. این برنامه باید شامل مواردی همچون نقاط ورود و خروج، تعیین حد ضرر، قوانین مدیریت سرمایه و شرایط بازنگری معاملات باشد. چنین چارچوبی به شما کمک میکند مسیر معاملاتی خود را با اطمینان بیشتری پیش ببرید.
- ضرورت بهروزرسانی و آزمایش استراتژی معاملاتی: بازارهای مالی پویا و غیرقابل پیشبینی هستند؛ بنابراین یک استراتژی موفق پوزیشن تریدر، باید انعطافپذیر و قابلیت تطبیق با شرایط جدید را داشته باشد. بهروزرسانی مداوم استراتژی، بررسی نتایج معاملات پیشین و اعمال تغییرات لازم بر اساس آزمونهای عملی از عوامل مهم موفقیت در این مسیر است. استفاده از ابزارهای مدرن تحلیلی، همچون اندیکاتورها و نمودارها، به شما کمک میکند تا روند بازار را بهتر درک کنید و تصمیمات دقیقتری بگیرید.
اهمیت مدیریت سرمایه و ریسک در معاملهگری
برای موفقیت بهعنوان یک پوزیشن تریدر، مدیریت سرمایه و ریسک از اصول اساسی بهشمار میرود. این مهارت نهتنها بر تحلیلهای تکنیکال و بنیادی تکیه دارد، بلکه نیازمند برنامهریزی دقیق برای کنترل زیانها و حفظ سرمایه در بازارهای پرنوسان است.
- تعیین حد ریسک و استفاده از استراتژی حد ضرر: تعیین سطح ریسک و بهکارگیری استراتژی حد ضرر، از جمله گامهای اساسی در شروع هر معامله محسوب میشود. سطح ریسک باید با اهداف مالی و ظرفیت پذیرش ریسک شما سازگار باشد تا نهتنها به سودآوری کمک کند، بلکه از بروز تصمیمات احساسی در شرایط ناگوار جلوگیری نماید. همچنین استفاده از حد ضرر بهعنوان یک ابزار محافظتی، امکان کنترل زیانهای احتمالی را فراهم کرده و میتواند سرمایه شما را در برابر تحولات غیرمنتظره حفظ کند.
- مدیریت حجم معاملات و تنوعبخشی به پورتفولیو: کنترل اندازه موقعیت معاملاتی با توجه به سرمایه موجود و میزان تحمل ریسک ضروری است. از طرفی، تنوعبخشی به داراییها در پورتفولیو کمک میکند ریسک کاهش یابد و فرصتهای جدیدی برای سودآوری ایجاد شود. این استراتژی باعث میشود تمرکز پوزیشن تریدر بر یک بازار یا دارایی خاص کاهش پیدا کند.
روانشناسی پوزیشن تریدر
روانشناسی در معاملات یکی از اساسیترین عوامل برای دستیابی به موفقیت و تبدیلشدن به یک معاملهگر حرفهای در بازارهای مالی است. این فرایند مستلزم هماهنگی میان تواناییهای تحلیلی و مدیریت روانی است. در ادامه، نکات کلیدی برای بهبود عملکرد و رشد در این مسیر بررسی خواهد شد.
- کنترل احساسات: کنترل احساسات نقش کلیدی در تصمیمگیریهای پوزیشن تریدر ایفا میکند. ترس میتواند منجربه خروج زودهنگام از یک موقعیت شود، در حالی که طمع ممکن است شما را به حفظ بیمورد یک موقعیت سوق دهد. هیجانات زودگذر هم میتوانند خطرات زیادی بههمراه داشته باشند. برای مدیریت بهتر، ضروری است که به برنامه معاملاتی خود پایبند بمانید و بر عوامل واقعی و منطقی بازار تمرکز کنید تا توانایی کنترل احساسات خود را افزایش دهید.
- صبوری بهعنوان یک مهارت کلیدی: صبوری یکی از مهمترین مهارتها در معاملات بلندمدت بهشمار میآید. برخلاف معاملات کوتاهمدت، پوزیشن تریدینگ نیازمند صبر و آرامش بیشتری است. زمانی که یک موقعیت معاملاتی را باز میکنید، باید آماده باشید تا به زمان اجازه دهید نقش خود را ایفا کند. همچنین باید به نوسانات کوتاهمدت بازار بیاعتنا باشید و توجه خود را بر اهداف بلندمدت متمرکز نگه دارید.
انتخاب بروکر مناسب
انتخاب یک بروکر مناسب یکی از اساسیترین و حیاتیترین گامها در مسیر تبدیلشدن به یک پوزیشن تریدر موفق بهشمار میرود. این تصمیمگیری نهتنها بر عملکرد کوتاهمدت شما تأثیرگذار است، بلکه میتواند نقشی تعیینکننده در دستیابی به اهداف بلندمدت و استفاده از فرصتهای بازار ایفا کند. در فرایند انتخاب، ارزیابی دقیق و جزئی تمامی ویژگیها، خدمات و عملکرد بروکر امری غیرقابلچشمپوشی است؛ چرا که هر اشتباه در این مرحله ممکن است عواقب جبرانناپذیری بر مدیریت معاملهها و سرمایهگذاری شما داشته باشد. بههمین منظور، در ادامه به بررسی تعدادی از مهمترین عواملی پرداخته میشود که لازم است هنگام انتخاب بروکر در نظر گرفته شوند تا تصمیمی آگاهانه و هوشمندانه بگیرید.
- اعتبار و امنیت: اعتبار و امنیت از مهمترین عواملی هستند که پوزیشن تریدر باید هنگام انتخاب یک بروکر مناسب به آنها توجه کند. در گام نخست، اطمینان حاصل کنید کارگزاری مورد نظر تحت نظارت نهادهای معتبر و شناختهشده مالی فعالیت میکند و تمام مجوزها و گواهینامههای قانونی مورد نیاز را دریافت کرده است. بررسی اعتبار قانونی بروکر، اولین قدم برای سرمایهگذاری مطمئن است.
- باید به دقت ارزیابی کنید آیا بروکر از تکنولوژیهای پیشرفته امنیتی استفاده میکند یا خیر، مانند پیادهسازی پروتکلهای رمزنگاری پیشرفته برای حفاظت از اطلاعات شخصی و مالی کاربران و همچنین بهکارگیری حسابهای تفکیکی برای جداسازی سرمایه مشتریان از منابع مالی شرکت. انجام این بررسیها به شما اطمینان خاطر بیشتری خواهد داد که سرمایه شما در محیطی امن مدیریت میشود و خطرات احتمالی کاهش مییابد.
- هزینهها: هزینههای معاملاتی نظیر کمیسیون، اسپرد و حتی هزینههای جانبی دیگر مانند کارمزد برداشت و واریز وجه را با دقت ارزیابی کنید. تمرکز بر کنترل هزینهها به شما کمک میکند سودآوری بیشتری داشته باشید و از هزینههای پنهانی جلوگیری کنید.
- پشتیبانی مشتریان: اهمیت پشتیبانی مشتریان را نباید نادیده گرفت، چون یکی از ارکان اصلی، ارائه خدمات باکیفیت است. برای اطمینان از رضایت شما بهعنوان مشتری و پوزیشن تریدر، ضروری است تیم پشتیبانی کارگزاری همواره آماده باشد تا در مواقع نیاز به شکلی سریع، دقیق و حرفهای به سؤالات یا مسائل شما رسیدگی کند. یکی از ویژگیهای مهم در این زمینه، قابلیت دسترسی آسان از طریق کانالهای مختلف ارتباطی است. این کانالها میتوانند شامل تماس تلفنی، ایمیل یا امکان گفتوگوی آنلاین باشند و فراهم بودن چنین گزینههایی نشاندهنده تعهد کارگزاری به ارائه خدمات بیوقفه و پاسخگویی مؤثر به کاربران خود است.
آیا تبدیلشدن به یک پوزیشن تریدر برای شما مناسب است؟
در بازارهای مالی، سبکهای مختلفی از ترید وجود دارند. هر تریدر بر اساس ظرفیت ریسک، نیازها، تواناییها، میزان حوصله و توانایی مالیاش نوع خاصی از معامله را انتخاب میکند. بههمین دلیل، بهتر است قبل از هر چیز، خواسته و اهداف خود را از ترید مشخص کنید. میتوانید از پرسشهای زیر برای آغاز این درک عمیق کمک بگیرید:
- چه رویکردی در مورد معامله در بازارهای مالی دارید؟ آیا آن را بهعنوان یک شغل اصلی، جانبی یا فقط یک سرگرمی در نظر میگیرید؟
- هدف مالی شما چیست و برای رسیدن به آن چه راههایی را در نظر گرفتهاید؟ آیا روی سودآوری حاصل از ترید برای این کار حساب کردهاید؟
- آیا از ترید در بازارهای مالی لذت میبرید یا آن را به چشم نوعی اجبار در نظر میگیرید؟
- دوست دارید هر روز، هر هفته یا هر ماه چقدر روی ترید در بازارهای مالی زمان بگذارید؟
- آیا میتوانید برای رسیدن به سود موردنظرتان چند هفته یا چند ماه صبر کنید یا بهدنبال بهدستآوردن سود در بازهای کوتاهتر هستید؟
- آیا این توانایی را در خودتان میبینید که شبهنگام وقتی معامله شما باز است، بهراحتی به رختخواب بروید و بدون دغدغه استراحت کنید؟
- حاضر هستید چه مقدار از سرمایهتان را وارد بازارهای مالی کنید؟
- آیا ظرفیت این را دارید که بخش قابلتوجهی از سرمایهتان را از دست بدهید؟
- تا چه اندازه میتوانید زیر فشار روانی حاصل از نوسان روزانه قیمت بازار تاب بیاورید و از معامله خارج نشوید؟
یافتن پاسخی درست برای هر کدام از پرسشهای بالا میتواند به شما نشان دهد که آیا برای معاملههای بلندمدت آمادگی و توانایی لازم را دارید یا باید خودتان را به انجام معاملات روزانه مشغول کنید.
چگونه کار خود را بهعنوان یک پوزیشن تریدر آغاز کنیم؟
اگر احساس میکنید که ویژگیهای لازم برای معامله به سبک پوزیشن تریدرها را دارید، میتوانید کار خود را به شیوه زیر آغاز کنید.
- دارایی مناسب را انتخاب کنید: کمی قبل در مورد داراییهایی که بهترین انتخاب برای پوزیشن تریدرها به شمار میروند، با هم صحبت کردیم. میتوانید با بررسی دقیقتر و باتوجهبه ترجیح خودتان، در یک یا چند مورد از آنها وارد معامله شوید.
- بهدنبال شناسایی روندهای بلندمدت باشید: بهترین پوزیشن تریدرها، بهترین تشخیصدهندگان روند طولانیمدت بازار هستند. با افزایش توانایی و مهارتتان در زمینه تشخیص روندها، میتوانید سودآوری بسیار زیادی را برای خود به ارمغان بیاورید. ازاینگذشته، اندیکاتورهای بسیار خوبی هم در این زمینه وجود دارند که میتوانند در تشخیص بهتر و دقیقتر روندها کمکحالتان باشند.
- بهترین نقطههای ورود و خروج را تنظیم کنید: نتیجه تحلیلها باید بتواند شما را به یک نقطه ورود و خروج مناسب برساند. بعد از آنکه این نقطهها را تعیین کردید، نهایت تلاشتان را برای پایبند بودن به آنها انجام دهید.
- بازار را زیر نظر بگیرید: تبدیلشدن به یک پوزیشن تریدر به این معنی نیست که بازار را رها کنید و مثلا شش ماه بعد به آن سر بزنید. باآنکه شما در طول بازهای که منتظر رسیدن معاملهتان به حد سود موردنظرتان هستید دست به معامله نمیبرید، ولی همچنان باید تغییر و تحولات بازار را زیر نظر داشته باشید تا اگر ورق برگشت و چیزی یا واقعهای نتیجه تحلیلهای شما را با شکست روبهرو ساخت، بتوانید با کمترین ضرر خودتان را از آن معامله بیرون بکشید.
آیا انجام معاملات به سبک پوزیشن تریدینگ، سودآوری مناسبی دارد؟
بله. این سبک از معامله در صورت تشخیص درست روند بازار و حفظ موقعیت تا رسیدن به حد سود موردنظر میتواند بسیار سودآور باشد.
کدام تایم فریم برای پوزیشن تریدرها مهم است؟
معمولا تایمهای هفتگی و ماهانه، جزو پرطرفدارترین تایم فریمها در میان پوزیشن تریدرها هستند.
سه مورد از مهمترین تواناییهای یک پوزیشن تریدر موفق چیستند؟
تشخیص روند، تحلیل درست و صبوری، مهمترین مهارتهایی هستند که میتوانند در موفقیت شما بهعنوان یک معاملهگر پوزیشن، نقش ایفا کنند.